5 неща, които да направите, за да победите сухата кожа

Какво да правите, ако имате суха кожа? Да започнем с тези пет неща...

Наясно сме с ужасното чувство, когато виждаме люспи, сухота или дори зачервяване по лицето си, а в същото време правим всичко възможно, за да може резултатът от ежедневната ни beauty рутина да бъде здрава и сияйна кожа. Ако и вие се борите със сухата кожа, ето няколко неща, които да направите, за да сте сигурни, че сте дали всичко от себе си. 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ХИДРАТИРАЩИ ПРОДУКТИ

Правите го, нали? Овлажняването с правилните продукти е ключът към подобряване на гъвкавостта на кожата ви. За да получите най-добрия възможен резултат, нанесете крем в рамките на 5 минути, след като сте излезли от душа или непосредствено преди лягане. 

65

ПИЙТЕ ВОДА

Това, разбира се, е важно за всички части на тялото ни, но освен киселото мляко и кокосовото масло, водата е другият естествен продукт, който можем да използваме, за да подобрим вида на кожата си, ако е прекалено суха. Наясно сте с правилото за 8-те чаши на ден, така че няма да го повтаряме. Всъщност току-що го направихме. 

ИЗБЯГВАЙТЕ КЪПАНЕТО С ГОРЕЩА ВОДА

Дългите душове с гореща вода отстраняват естествените вещества, които се съдържат на повърхностния слой на кожата и я карат да изглежда люспеста и суха. За да намалите риска от случването на това, не стойте под душа повече от 10 минути и не залагайте на прекалено гореща вода. 

НЕ МИЙТЕ ЛИЦЕТО СИ СЪС САПУН

Високото ниво на pH и изкуствени аромати в сапуните могат да доведат до възпаление и сухота на кожата. Не мийте лицето си със сапун, още повече, ако не сте напълно наясно със състава му. Използването му върху лицето ви не само не премахва себума от него, но и изсушава горния слой на кожата, което може да доведе до допълнително раздразнение.

54

ВНИМАВАЙТЕ С ГРИМА И ЕКСФОЛИРАНЕТО

Ексфолирането е важен елемент от бюти рутината ви, но ако кожата ви е доста чувствителна, не прекалявайте. Също така, винаги проверявайте произхода и качеството на грим продуктите, които нанасяте на лицето си, задължително с меки четки. Не искате да постигнете обратния ефект, нали?

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA