Ето защо е по-добре да използвате копринена калъфка за възглавницата си

Коприната има редица плюсве за кожата, косата и здравето ни.

Гергана Димитрова 30 октомври 2022

Може да ви се струва, че копринените калъфки за възглавница са лукс, но истината е, че те носят доста плюсове за здравето и красотата ни. Естествената мекота и гладкост на коприната помагат за кожата и косата да изглеждат здрави и красиви. Освен това, копринената калъфка ще помогне и за спокойния ви и пълноценен сън.

ANTI-AGE ЕФЕКТ

Малко хора се замислят, че е важно до какво допират лицето си през нощта. Благодарение на хипоалергенните си свойства и съдържанието на идентични аминокиселини и протеини, коприната предпазва кожата от дехидратация и не позволява на влагата да напусне най-горния й слой.

Освен това, заради гладката си повърхност, копринените калъфки не се набръчкват и не оставят отпечатъци върху лицето както правят памучните или ленените, които води до мимически бръчки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БРЪЧКИ НА СЪНЯ: КАКВО Е ТОВА И КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ПОЯВАТА ИМ?

ПРЕДОТВРАТЯВА СУХАТА И НАКЪСАНА КОСА

Всяка жена знае, че ако си легне с мокра коса или с красива прическа няма как на следващия ден визията й да изглежда добре. Това се случва най-вече, ако ползвате изкуствена калъфка за възглавница, тъй като движението вечер може да причини статично електричество и накъдряне.

Коприната не допуска това да се случи, защото има свойството да отнема това статично електричество и дава възможност на косата свободно да се плъзга, дори когато лежите. Това е така, защото копринените нишки имат изключително сходна структура с тази на човешката коса.

ПО-ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

Коприната е естествен регулатор на телесната температура. Това ѝ позволява да отстранява потта или влагата, като охлажда тялото при горещини и го затопля, ако средата е студена­.

Освен това, след натоварен ден, когато се отпуснете в леглото, тази материя ще ви даде усещане за лукс и комфорт.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПОНЯКОГА КОЖАТА ПРОСТО ИСКА СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ЛУКС

ПО-ЧИСТА КОЖА

Памучните платове са по-склонни да задържат себум, мъртви клетки и други замърсявания, които кожата ви попива докато спите. В резултат може да се сдобиете с по-неравноморен тен, възпаление и дори акне.

Копринената калъфка действа антисептично, защото не задържа и абсорбира нечистотии в такава степен.

ПО-БЛАГОПРИЯТНА СРЕДА

Коприната е добър изолатор на силиконовата вътрешност на възглавницата. Така няма да сте изложени на изкуствени и токсични химикали, докато спите, тъй като повечето възглавници са направени от синтетични материали, които действат алергенно или повлияват на ендокринната система.

Фотография: Pexels.com

X