Винаги се чувствате уморени следобед? Ето как да се справите с проблема!

Много хора изпитват сериозен спад в своите енергийна нива следобед. Вижте кои са най-често срещаните причини (и решения) за този проблем!

Поне веднъж ви се е случвало, след като сте обядвали и сте се отправили към бюрото си, да усетите, че може би леглото ви е по-удачният вариант в момента. Има доста причини това да е така, но имаме и няколко съвета, които да спазите, ако искате да избегнете този неприятен момент от деня, в който просто трябва да съберете себе си и да свършите нещо, колкото и непосилно да ви се струва. 

Ето ги и най-честите причини за загубата на енергия в следобедните часове... 

Хапнали сте обяд, пълен с въглехидрати...

Да, бял хляб, бял ориз, тесто, картофи - всички тези храни с високо съдържание на въглехидрати причиняват бърз скок на кръвната захар, последван от драстичен спад, който може да ви накара да се чувствате уморени и замаяни. Най-лесният вариант е да замените обикновените въглехидрати със сложни такива (помислете за пълнозърнест хляб, кафяв ориз и т.н.).

Не сте ставали от стола с часове...

Ясно е, че понякога се случва, но неподвижността на тялото ви пряко се свързва с механизма му при заспиване. Опитвайте се да се разтягате, изправяте или, при възможност, разхождате, поне веднъж на всеки час.

Забравили сте за водата...

Дори лека дехидратация може да ви накара да се почувствате уморени, демотивирани и готови за сън, затова дръжте чаша вода наблизо през целия ден. Не сме бабите ви, за да ви кажем, че трябва да пиете поне по 2 литра вода на ден - вече го знаете, така че само остава да го правите.

Температурата на тялото ви е спаднала...

Възможно е сънливостта в следобедните часове да произтича и от лекия спад на телесната температура, който се случва между 14:00 и 16:00 ч. всеки ден. Това е нормална част от циркадния ритъм на тялото, а за да се справите с него, опитайте да слушате музика, да се разходите за малко или да поседите на слънце за няколко минути. Със сигурност ще има ефект!

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

X