Какво да ядем, когато навън е адска жега?

Отговорът се крие във всички сезонни предложения, които често подминаваме с лека ръка.

Плавно вървим към средата на юли, което означава, че и температурите плавно вървят към заветните 40. Какво да ядем, за да не се налага да качваме килограми, да се дехидратираме или чувстваме подути? Няма изненада, само сезонни продукти...

ДИНЯ Има високо съдържание на вода и допълнително предпазва кожните клетки от UV лъчите.

ДОМАТИ Консумацията на повече ликопен - каротеноидът, който прави доматите червени, може да ви помогне да предпазите кожата от слънчево изгаряне. А и не са ли безкрайно вкусни?

ЗЕЛЕН ЧАЙ Без значение дали е горещ или студен (за лятото е по-добре изборът ви да клони към второто), той съдържа много антиоксиданти, минерали и хранителни вещества. С други думи, прекрасен момент да се откажете от безалкохолните газирани напитки.

БОРОВИНКИ Те увеличават притока на кръв към кожата и намаляват чувствителността към светлината.

ТЪМНОЛИСТНИ ЗЕЛЕНИ САЛАТИ Зеле, спанак, маруля. И всички други храни, богати на каротеноиди, антиоксиданти и фолати.

КАЙСИИ, МАЛИНИ И ПРАСКОВИ Пълни с витамин А и витамин С, богати на диетични фибри и междувременно най-вкусното решение за плодовете през летния сезон. Да, моля!

ЦАРЕВИЦА Не знаем дали ще я варите или печете на скара, но ползите са сходни на всичко прочетено на редовете дотук.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X