Раздават Златните глобуси без публика и официална церемония

Скандалите и противоречията казаха своята дума. Тази година наградният сезон започва със завъртане на 360 градуса.

Димитър Андонов 05 януари 2022

Връчването на наградите "Златен глобус" обикновено поставя началото на целия бляскав и пълен с изненади награден сезон, но не и тази година.

По традиция Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд ще запази втората неделя на януари за себе си, но без публика и без официално излъчване по телевизията.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОМИНАЦИИТЕ ЗА "ЗЛАТЕН ГЛОБУС" 2022 СА ЯСНИ

Още миналата година членовете на HFPA се сблъскаха челно с редица противоречия и упреци от страна на широката аудитория, най-вече по отношение на обвиненията в расизъм, корупция, сексизъм и липса на разнообразие.

Разследвания показват, че измежду членовете на Асоциацията няма цветнокожи представители, голяма част от тях действат непрофесионално като "заспиват на прожекции" или вкарват "лични конфликти" с останалите в работния процес. Не липсват и доказателства за получени подкупи, като особено внимание привлече ходът на Paramount Network (продуцентите на "Emily In Paris"), поканили 30 от престижните журналисти и критици за уикенд в Париж с нощувки от около 1400 долара. Впоследствие шоуто получи две номинации.

В разгара на целия пожар Том Круз върна трите си награди, Скарлет Йохансон и редица други звезди коментираха проблема публично, а Netflix, Amazon и Warner Bros. обявиха, че няма да работят с HFPA, докато промените не станат факт. 

Своеобразният бойкот включва липса на червен килим, звездни гости, които да обявяват победителите или публика, като обяснението за последното е ситуацията с развитието на коронавируса.

Предполагаме, че шоуто ще представлява директно обявяване на фаворитите, най-вероятно в livestream, но организаторите обещават да има и фокус върху настоящото им партньорство с NAACP, което ще "увеличи разнообразието, равноправието и приобщаването в развлекателната индустрия".

Реакциите ще бъдат интересни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X