Огромна порция скандали около наградите "Златен глобус"

Том Круз и Скарлет Йохансон се изправиха срещу Асоциацията на холивудската чуждестранна преса, а NBC отказа да излъчва церемонията.

Последните няколко години донесоха сериозни промени в шоубизнеса, но при някои организации те се случват доста по-бавно, отколкото хората очакват.

И въпреки че Златните глобуси се раздават от 1944 г. насам, едва през следващата година те ще включват промени, гарантиращи липсата на проблеми, свързани с етническо многообразие.

Считано от 2022 г., Асоциацията на холивудската чуждестранна преса ще разполага с главен инспектор по въпросите на многообразието и ще насърчава наемането на повече чернокожи журналисти. Към членовете на екипа ще бъдат добавени най-малко 20 нови специалисти, след като разследване на LA Times повдигна въпроса дали именно липсата на разнообразие не влияе на избора на номинирани и победители.

В знак на протест пък, Том Круз върна своите три статуетки, докато Скарлет Йохансон и Марк Ръфало призоваха своите колеги да се отдръпнат от церемонията, докато сериозните промени не станат факт.

Най-скандалното развитие на ситуацията е отказът на телевизия NBC да излъчва церемонията през следващата година. „Продължаваме да вярваме, че HFPA са посветени на осъществяването на тази смислена реформа. Промяна от такъв мащаб изисква време и работа, за да се случи правилно", гласи официално изявление от екипа на телевизията, която е дългогодишен медиен партньор на церемонията.

Техните планове са да излъчат церемонията през 2023 г., стига екипът на Асоциацията да е взел необходимите мерки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA