"Черния Адам" вече е в HBO Max

Можеш да бъдеш разрушител на този свят... или можеш да бъдеш негов спасител.

Димитър Андонов 16 декември 2022

Дуейн Джонсън играе любимия антигерой на феновете на DC вселената в "Черния Адам", пренасяйки завладяващата история за произхода на Тет Адам за първи път на голям екран.

"Черния Адам привлече вниманието ми, когато бях много млад", разказва самият той. "Обичах комикси и винаги съм бил дете на DC. Харесвах Черния Адам, защото той беше един от малкото супергерои, супер злодеи, антигерои - както и да го категоризирате - които имаха тъмна кожа и приличаха на мен. Освен това той винаги е бил гадняр".

Пътят на лентата е дълъг - целият процес отнема десет години, като през това време Джонсън все повече започва да харесва героя и възможността да влезе в образа му. "Той е нещо, което е част от моята ДНК и моята душа от много, много години", уточнява Скалата, влизайки в ролята на продуцент с компанията си Seven Bucks.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 10 ФИЛМА, КОИТО ЩЕ ГЛЕДАМЕ В HBO MAX ПО ПРАЗНИЦИТЕ

А сюжетната линия звучи така. В древния Кандак робът Тет Адам бил надарен с всемогъщите сили на боговете. Само че ги използва за отмъщение и бива затворен. Тет Адам се превръща в легенда, която разказва за Черния Адам. 5000 години по-късно, той е освободен, но не и променен, и отново започва да упражнява тъмното си чувство за справедливост върху света. Петима съвременни герои, известни като Обществото на справедливостта - Хоукман, Доктор Съдба, Атомният Разбивач и Циклон - ще се опитат да го върнат във вечния плен.

В главните роли виждаме още Алдис Ходж, Ноа Сентинео, Сара Шани, Маруан Кензари, Куинтеса Суиндел, Мохамед Амер, Бодхи Сабонгуи и Пиърс Броснан.

Гледайте "Черния Адам" в HBO Max.

X