10 филма, които ще гледаме в HBO Max по празниците

Ще разберем отлично, ако потърсите извинение да отложите плановете за уикенда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 декември 2022

Фотография: Profimedia, HBO Max

Не знаем дали сте на същото мнение, но малко активности крещят "коледно настроение" по същия начин, по който го правят коледните филми.

Празничният дух превзе и стрийминг платформата HBO Max. Без значение дали обожавате романтичните комедии, в които главната героиня се прибира от големия град у дома за празниците, среща любовта си от гимназията и получава втори шанс за the happily ever after, или си падате по по-реалистичните сюжети, we've got it all. Всъщност they've got it all.

HBO Max

"Коледна история по Коледа"

Това е дългоочакваното продължение на класиката "Коледна история". Ралфи Паркър вече не е хлапето, забъркало се в голяма каша точно по празниците. Той е зрял мъж със собствено семейство и трябва да направи всичко възможно празникът да е идеален за всички. Естествено, това е предизвикателство, съпроводено с комични предизвикателства от всякакъв характер.

Снимките на филма протичат в Кливланд, където оригиналната къща все още съществува като музей, в Торонто и в София. Поради това част от снимачния екип е от българи - от помощник режисьорите до гримьорите.

Боровинкова Коледа

"Боровинкова Коледа"

Разделена двойка симулира брачна хармония по националната телевизия, за да помогне на коледния фестивал в своя град и на бизнеса си. Каква ли изненада ще им поднесе бъдещето и дали любовната искра няма да бъде запалена от празничния дух?

Коледа в хармония

"Коледа в хармония"

Певицата и автор на песни Гейл (Анелиз Сеперо) получава изключителната възможност да се включи в състезание за участие в коледния концерт на iHeartRadio. Тя поема с буса си през страната, само за да стигне до Хармъни Спринг, Оклахома. Без излишни пари, с които да покрие ремонта на буса си, Гейл е принудена да приеме съвета на местния автомонтьор Джеръми (Джеръми Съмптър) и да поеме обучението на училищния оркестър, който също иска да изнесе коледен концерт. Гейл и Джеръми се сближават повече от очакваното, но ако тя все още иска да осъществи мечтата си, трябва да изостави както него, така и Хармъни Спрингс.

HBO Max

"Холивудска Коледа"

Джесика е режисьор в Холивуд, известна с коледните си филми. Когато изпълнителният директор на компанията Кристофър се появява със заплаха да спре настоящата ѝ продукция, Джесика не просто се опитва да спаси своя коледен филм, тя всъщност живее в такъв!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛЕДНИТЕ ФИЛМИ, КОИТО ДА НЕ ПРОПУСКАТЕ ТАЗИ ГОДИНА

Коледа по Дикенс

"Коледа по Дикенс"
/от 23 декември/

Каси се завръща в родното си градче Дикенс, след като се е провалила като режисьор на Бродуей. Тя получава задачата да режисира местна постановка на "Коледна песен" по случай стогодишнината на града. Когато изпълнителят на главната роля губи гласа си, тя трябва да намери заместник възможно най-бързо. Кметът ѝ предлага да се свърже с Джейк – екшън звезда, роден в Дикенс. Каси не гори от желание, защото двамата с Джейк имат общи спомени от училище. За нейно учудване обаче той приема и двамата ще трябва да кръстосат шпаги както по повод пиесата, така и заради някогашните си чувства.

Коледа във фермата

"Коледа във фермата"
/от 23 декември/

Клементайн Джоунс е австралийска писателка, чиято автобиографична книга, разказваща за живота ѝ във ферма в Куинсланд, е купена от влиятелна издателска къща. Истината обаче е, че Клементайн всъщност е Еми Джоунс, която живее в Ню Йорк и пише книгата по дневниците на покойната си майка. Когато издателите обявяват, че тръгват към Австралия, за да опознаят Клементайн, преди да подпишат договора, Еми се втурва към старата семейна ферма, надявайки се, че ще успее да ги заблуди с помота на братовчед си Дейвид и съпруга му Майлс. Само че се появява проблем – Елисън, директорката на издателството, пристига с привлекателния си син Джак. Ако той си спомни, че с Еми всъщност вече се познават, целият план пропада!

Коледен валс

"Коледен валс"
/от 23 декември/

След като коледната сватба на Ейвъри е отменена, инструктор по танци й помага да се изправи пред страховете си и да изпълни мечтата си да се научи да танцува.

Гривна за Коледа

"Гривна за коледа"

Дизайнерката на бижута Холи открива изгубена гривна с късмет, а разследващият репортер Грег се опитва да намери собственика ѝ преди Бъдни вечер.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: GRAZIA GIFT GUIDE - ПОДАРЪЦИ ПОД 50 ЛВ., В КОИТО ВСЕКИ ЩЕ СЕ ВЛЮБИ

HBO Max

"8-битова Коледа"

Филмът разглежда детските приключения по забавен и затрогващ начин. В града-градина Чикаго, в края на 80-те години, десетгодишният Джейк Дойл води херкулесова борба да получи най-новата и най-добрата видео игра за Коледа.

Не целувай мъж с коледен пуловер

"Не целувай мъж с коледен пуловер"

Маги е самотна майка, която би прекарала Коледа сама, но неочакван гост нахлува в живота ѝ. По време на празниците и двамата намират утеха в новото си приятелство, което скоро прераства в романтични отношения.

Гледайте всички наши фаворити и много други празнични заглавия в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA