Коледните филми, които можем да гледаме всяка година

*с малкото уточнение, че не става дума само за времето от втората половина на декември.

26 декември 2023

Трудно можем да търсим зверска оригиналност и впечатляваща кинематография, когато говорим за коледни филми, но точно простотата носи елегантност в пълния с емоции празничен сезон. Кои са филмите, които непременно пускаме през декември? Тези тук!

"САМ ВКЪЩИ"

Съжаляваме, ако ви е писнало от Кевин, но списъците с празнични предложения за гледане започват именно с него. 1 и 2 част са must, третата е по желание. Останалите две по-скоро бихме пропуснали. Или поне четвъртата, която е всичко друго, но е и "Сам вкъщи", който познаваме и обичаме.

"ДА ПРОПУСНЕШ КОЛЕДА"

Друга коледна класика, която със сигурност е добре да включите в планираните активности. Познавате сюжетната линия - семейство отказва да отбележи дните около 25 декември, дъщеря им ги изненадва с решението, че в крайна сметка ще се прибере у дома за празниците и на тях им се налага да търсят помощта на всички съседи и приятели, за да сътворят магия. Лентата олицетворява духа на празниците по най-добрия и забавен възможен начин.

"ДОГОВОР ЗА ДЯДО КОЛЕДА"

Ако Дядо Коледа падне от покрива и не може да раздаде подаръците навреме, и вие не бихте отказали да го заместите, нали? Думите от горните няколко реда важат с пълна сила и за положението с "Договор за Дядо Коледа". Все пак Тим Алън е най-добрият известен Дядо Коледа, за когото можем да се сетим. Ами вие?

"НАИСТИНА ЛЮБОВ"

Любов, магия и още любов... така бихме могли да опишем иконичната лента, а също и коледните празници, по време на които е повече от логично да отдадем цялото внимание на любимите ни хора. А и едва ли някога ще видите Хю Грант, Кийра Найтли, Лиам Нийсън, Колин Фърт и Ема Томпсън отново в един филм.

"ВАКАНЦИЯТА"

След като започнахме да говорим за любов, няма как да подминем Кейт Уинслет и Камерън Диас, които намират голямата такава точно по време на празниците. Въпреки че филмът продължава повече от прага на търпимост около час и половина, наистина си заслужава.

"ПОЛЯРЕН ЕКСПРЕС"

Когато Том Ханкс е в "главната роля", а Робърт Земекис зад камера, нещата изглеждат като в полярен експрес.

"КАК ГРИНЧ ОТКРАДНА КОЛЕДА"

Не бъдете като него, колкото и усилия да ви коства това. Оригиналът е страхотен, но последната филмова адаптация от 2018 г. също е хубав вариант. Не бъдете като Шелдън от "Теория за големия взрив" и не заставайте на страната на слънцето, пробвайте да защитите снежния човек.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: AIRBNB ПРЕДЛАГА ДА ОСТАНЕМ САМИ В КЪЩАТА НА КЕВИН

"КОЛЕДА В БЕЛЕЗНИЦИ"

"Коледа в белезници" не влиза в графата "класики", но определено е фаворит в нашия личен списък с декемврийски предложения. Мелиса Джон Харт и Марио Лопес играят фалшива двойка, която впоследствие премахва "фалшивата" част от израза. А хижата е просто великолепна! Меко казано.

"КРАЛСКА КОЛЕДА"

Повярвайте ни, това е един от най-забавните коледни филми, които изобщо може да откриете. Факт, налице е клишираната сюжетна линия, но начинът ѝ на поднасяне е повече от очарователен. Ще го оцените.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA