Коледните филми, които да не пропускате тази година

Технически погледнато, има и един сериал, но решихме, че няма да разтегляме хубавото заглавие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 ноември 2022

Обикновено до средата на ноември празничната еуфория започва да се усеща силно, което важи с пълна сила и за любимите стрийминг платформи.

Макар тази година предложенията им да не са толкова многобройни, те все пак обещават настроение и топлина. Убедете се сами.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛЕДА 2.0: РАЗЛИЧНИТЕ КНИГИ, ФИЛМИ И АЛБУМИ

FALLING FOR CHRISTMAS

Ако вече не сте проследили голямото завръщане на Линдзи Лоън, започнете празничния си списък с него. "Falling For Christmas" е очарователна романтична комедия, която дава началото на партньорството между звездата от "Гадни момичета" и стрийминг платформата. Линдзи играе богатата наследница Сиера Белмонт, която губи паметта си след инцидент по време на ски. Така се озовава в планинска хижа под грижите (и не само) на Чорд Оувърстрийт.

Къде да гледаме? Вече е в Netflix.

Да гледаме ли изобщо? Да, както казахме - очарователен. А и Линдзи изпълнява "Jingle Bells Rock". Отново!

SPIRITED

Райън Рейнолдс и Уил Феръл слагат празничните си костюми, за да бъдат домакини на приключението "Spirited". Наричаме го така, защото макар да е базирана на "Коледна песен" на Чарлз Дикенс, класическата коледна история не минава без задължителното чувство за хумор на главните действащи лица.

Къде да гледаме? Вече в Apple TV+.

Да гледаме ли изобщо? Смятаме, че има потенциал да ви хареса.

Коледна история по Коледа

Фотография: HBO Max

"КОЛЕДНА ИСТОРИЯ ПО КОЛЕДА"

Тази затрогваща и изпълнена с хумор следваща глава от историята на Ралфи Паркър го заварва пораснал със собствено семейство, решен да създаде незабравима Коледа за децата си. Разбира се, както е традицията в домакинството на Паркър, въпреки неимоверните усилия на "татко" да внесе коледния дух, нещата се объркват комично. Питър Билингсли се завръща като Ралфи, писател, който сега е глава на фамилията след смъртта на баща си.

Къде да гледаме? Вече в HBO Max.

Да гледаме ли изобщо? И питате?

CHRISTMAS WITH YOU

Когато си музикална суперзвезда на ръба на тотален burnout, очевидно бягаш в малък град, за да търсиш вдъхновението. Само че тук то идва с истинската любов от пръв поглед.

Къде да гледаме? Вече в Netflix.

Да гледаме ли изобщо? Ще кажем Фреди Принц Джуниър и това е достатъчно.

THE SANTA CLAUSES

Тим Алън отново облича костюма на Дядо Коледа, този път за телевизионна/стрийминг адаптация на празничния феномен. Всъщност вероятно и за последен път, тъй като екранният Скот взема решението да се оттегли от поста и започва да търси свой заместник в поредицата от шест епизода.

Къде да гледаме? Disney+.

Да гледаме ли изобщо? В случай че сте пораснали с оригинала, въпросът е излишен.

HOTEL FOR THE HOLIDAYS

Представете си "Белият лотос", само че с коледна обстановка, в Ню Йорк. Без драмите и секса, само с различните житейски истории на гостите. В главните роли са Мена Масуд и Маделин Печ, която беше единствената причина да дадем втори шанс на "Riverdale".

Къде да гледаме? От 2 декември в Amazon Prime Video.

Да гледаме ли изобщо? Гласуваме с ДА.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОТ А ДО КОЛЕДА И ОТ К ДО МАРАЯ КЕРИ

Брутална нощ

"БРУТАЛНА НОЩ"

Навръх Бъдни вечер група въоръжени наемници проникват в имението на богато семейство с идеята да осъществят най-лесния и голям удар в живота си. Всичко върви по мед и масло, докато не се натъкват на най-очаквания белобрад гост, който обаче съвсем не е милият и добродушен старец. Свършил най-важната си задача за вечерта, Дядо Коледа е твърдо решен да не изневерява на принципите си и да се измъкне през комина, но не и преди да покаже на непослушните, че липсата на подарък за празника ще е най-малката им грижа.

Къде да гледаме? От 2 декември, само в кината.

Да гледаме ли изобщо? Все още не сме напълно сигурни какво да очакваме, но сме склонни да опитаме.

Something From Tiffany's

SOMETHING FROM TIFFANY'S

Продуцирана от Рийз Уидърспуун и Hello Sunshine, "Something From Tiffany's" обещава да е откровено забавната празнична комедия тази година. Сюжетната линия е поверена на Зоуи Дойч, Шей Мичъл и Кендрик Сампсън, а в нея са замесени Ню Йорк, годежен пръстен и фабулата, че понякога не знаем какво искаме, но със сигурност знаем какво не искаме.

Къде да гледаме? От 9 декември в Amazon Prime Video.

Да гледаме ли изобщо? Щом го препоръчваме, obvi.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA