От А до Коледа и от К до Марая Кери

Всичко, което можем да искаме за Коледа е празничният дух на Марая Кери, защото едва ли ще получим самата нея под елхата.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 декември 2022

Има три начина да разберем, че Коледа е буквално зад ъгъла. Първият е студеното време, вторият – фактът, че сме в края на ноември, а третият – когато започнем да чуваме All I Want For Christmas Is You от всички възможни страни. Няма нужда от излишен увод, защото тук мненията са две – или мразите иконичното празнично парче, или го обожавате. Марая Кери обаче е кралицата на Коледа и в това няма съмнение.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОЛЕДНОТО ОБЕЩАНИЕ, КОЕТО МАРАЯ КЕРИ ДАВА НА СЕБЕ СИ

"Истински обичам Коледа и живея за това усещане, толкова различно от всички останали. Знам, че звучи детско, но е така. Знам също, че повечето хора си казват: "Ух, Коледа. Ще трябва да давам подаръци на всички и да се занимавам със семейството си". Не казвам, че нямам тези проблеми. Напротив. Имам ги, но оставям всичко настрана за сметка на прекрасните моменти до коледната елха, прекарани в слушане на коледна музика", споделя тя в свое интервю.

И понеже наистина е повелителката на коледните празници, за нея те започват още на 23 декември, когато отива с цялото си семейство в Аспен. Разбира се, летят дотам с частен самолет, шофьорите на колите пускат All I Want For Christmas Is You, горещият шоколад се разлива в чашите, а плановете за следобеда са разходка с шейна и хранене на ИСТИНСКИЯ елен, който имат. Какво ли друго може да прави едно семейство навръх Бъдни вечер?

57

"Единственото, което позволявам, е хармония. Не си поканен вкъщи, ако ще създаваш драма. Без никакви скандали по Коледа." Това е мотото на Марая, която не крие, че в повечето случаи оставя пазаруването за последната минута, но не защото не иска да зарадва приятелите си, а защото графикът є не го позволява. По отношение на украсата е категорична – колкото повече, толкова повече. "Имаме елха в спалнята, както и много, много голямо дърво в хола, което украсяваме с еднакви играчки от години – златни светлини, ангели и пеперуди, а на върха обикновено слагаме звезда или ангел. Всъщност имаме още едно малко дърво – "елхата на Чарли Браун". На него закачаме полароидни снимки и различни забавни драсканици. Децата помагат при украсяването му, но с голямото нещата се получават доста трудно – високо е почти 6 метра."

Коледната сутрин в хижата в Аспен започва с отваряне на подаръците. "Пускам нещо коледно, обличаме забавните пижами и пием яйчен пунш, докато отваряме подаръците. Понякога отварям своите късно вечер, защото първо искам да се погрижа за всички останали", казва Марая. Традиционната коледна вечеря е задължителна и лично приготвена от нея – пуйка, картофено пюре, черешов и ябълков пай. "Винаги има много зеленчуци, плодове и плънки. Коледа е времето да сготвиш всичко, което искаш." Изпълнителката признава, че децата винаги се забавляват с различни игри, в които участие взема цялото семейство, макар самата тя да притежава състезателен дух. След енергичните активности вечерта е отредена за Netflix и любимите на Кери "Четири коледи" и "Наистина любов".

57

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРАЗНИЧНИТЕ DO'S & DONT'S НА МАРАЯ КЕРИ

Златното правило на певицата е едно – по време на празниците вкъщи се гледат само коледни филми и се слуша само коледна музика. "Мога да направя коледен плейлист в Spotify и да го слушам цял ден." Присъединяваме се към нея, защото първото нещо, което добавяме в личните си списъци с празнични песни, е именно All I Want For Christmas Is You. Дори да нямате личен елен, шестметрова елха и хижа в планината, весели празници!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA