Книгите, които са идеална компания за есента

Представяме ви най-интересните и дълбоки романи подходящи за чаша чай в леглото.

Гергана Димитрова 06 ноември 2022

С дъх на падащи листа, аромат на горещ шоколад и тихото припукване на огъня в камината, есента е любимият сезон на всички любителите на книгите.

Дори когато навън дъждът се излива, ние може да се сгушим на дивана с четиво в ръка и да се потопим в магията на творчеството на великите писатели.

Независимо дали предпочитате по-носталгични или по-мистериозни книги, ние сме ви подготвили няколко предложения, които ще са перфектната компания в студените дни.

БЛАГА ДИМИТРОВА – ПЪТУВАНЕ КЪМ СЕБЕ СИ

За всички, есента е време за вглеждане в самите себе си. Смяната на сезоните сменя и етапите в живота ни, а падащите листа ни правят носталгични. Именно затова започваме този списък с тази класика.

ГАБРИЕЛ ГАРСИЯ МАРКЕС – СТО ГОДИНИ САМОТА

Този роман е сред най-значимите творби от миналия век и е класика в стила магически реализъм. Най-известният роман на Маркес е обявен за най-влиятелната книга в цялата световна литература за последния четвърт век.

Този роман, който носи дъх на банани, куршуми, самота и магия в себе си перфектно приляга на есенното ни настроение.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 НОВИ КНИГИ, НА КОИТО ДА СЕ НАСЛАДИМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

ЛУИЗ ПЕНИ – УБИЙСТВОТО НА ХУДОЖНИКА

Част от серията „Разследванията на инспектор Гамаш", „Убийството на художника"е криминална творба на канадската писателка Л. Пени. Тук ще срещнете характерното за детективските романи напрежение, но също и на психологическите портрети на героите.

АЙН РАНД – ИЗВОРЪТ

"Изворът" е първият голям литературен успех на писателката, който предизвиква световен интерес. В себе си съчетава философски размишления и романтична любовна история. Идеално четиво за отнасяне на мислите ви в един приказен свят, пълен с екзистенциални въпроси.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИТЕ КНИГИ, КОИТО НИ ВОДЯТ НА ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

ДЖОДИ ПИКО - МАЛКИ ГОЛЕМИ НЕЩА

"Малки големи неща" успява да съчетае дълбоки философски, етични и морални въпроси в своите заинтригуващи истории. В тази творба ще срещнете въпросите за страховете, надеждата, омразата и предразсъдъците, справедливостта и невидимите стени, които ни разделят.

ЕЛИФ ШАФАК - ЛЮБОВ

Роман за свободата в търсенето на своя Бог, за мъката в търсенето на пътя към себе си, за радостта в откриването на път към другия, книга за любовта. Всичко това представлява „Любов" на Елиф Шафак. Великолепна книга, която ще ви отговори на въпроса „Как любовта може да промени живота ни?".

X