Шоколадови гофрети с карамелен сос и пресни плодове

Традиционното (страшно вкусно и пухкаво) вафлено изкушение, но още по-добро.

Чакате гости за следобедното кафе? Повярвайте, ще го оценят още повече, ако до него се намират тези величествени гофрети.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За гофретите: • 200 г черен или млечен шоколад 2 с.л. масло 2 яйца 300 мл прясно мляко 1 ч.л. ванилия 1 1/2 ч.ч. брашно 2 с.л. какао 1 с.л. пудра захар 

За соса: • 1/2 ч.ч. кафява захар 40 г масло 1/2 ч.л. ванилия 150 г течна сметана

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЯБЪЛКОВИТЕ ПАЛАЧИНКИ, КОИТО ДА ОПИТАТЕ ТОЗИ УИКЕНД

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Оставете настрана за около 5 минути.

2. Разбийте яйцата, млякото и ванилията в друга купа. Постепенно добавяйте шоколадовата смес.

3. Прибавете брашното, какаото и пудрата захар. Разбъркайте до постигането на напълно хомогенна смес.

4. Печете в уред за гофрети до приятно златист загар. Идеалният вариант е хрупкава външност и мека вътрешност.

5. Карамеленият сос се приготвя още по-лесно. Слагате всички продукти в достатъчно голяма тенджера и готвите на среден огън, разбърквайки от време на време. Оставете да заври, след това намалете котлона и продължете готвенето, докато сосът се сгъсти.

6. Заливате готовите гофрети със соса и течен шоколад. Ако търсите абсолютен guilty pleasure, добавете пресни плодове и ванилов сладолед.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X