Джулия Робъртс се завръща към романтичните комедии

"Не може да са минали 20 години, нали?", пита Хубавата жена на Холивуд, която ще ни изненада с цели две премиери.

Димитър Андонов 21 април 2022

Вярно е, скоро не сме виждали Джулия Робъртс на големия екран, но това ще се промени съвсем скоро.

Въпреки че не е снимала филм от четири години и не е участвала в романтична комедия от над две десетилетия, Хубавата жена на Холивуд разкрива, че изобщо не е имала намерението да се оттегли от светлината на прожекторите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХУБАВАТА ЖЕНА С МНОГО УСПЕХИ И БЕЗ ЗВЕЗДА НА АЛЕЯТА НА СЛАВАТА

"Не го бях обмисляла. Търсех нещо, което ме интересува. И аз се изненадах колко бързо минават годините", споделя тя в ново интервю за The New York Times Magazine, а ние бързаме да уточним, че завръщането ѝ тази година ще се случи не с една, а с цели две големи роли.

"Хората тълкуват погрешно времето, в което не съм правила романтични комедии, мислейки, че не искам. Ако бях прочела нещо, което е на нивото на писане в "Нотинг Хил" или "Сватбата на най-добрия ми приятел", бих го направила, защото ще е безумно забавно", казва още Робъртс. "Не се беше случвало до този филм, който заснехме току-що".

Джулия има предвид комедията "Ticket to Paradise" и съвместното си партньорство с Джордж Клуни. "Казах си, че това ще сработи, в случай че е Джордж Клуни. Той мислеше същото", допълва тя за проекта, в който ще изиграе "притеснена майка", която по интересно стечение на обстоятелствата, трябва да пътува до Бали с бившия си съпруг.

Актрисата каза, че се гордее с решението си да остане вкъщи известно време и да поема по-малко ангажименти, за да прекарва повече време с любимите си хора.

"Не може да са минали 20 години, нали? Ако нещо ми се струваше достатъчно добро, щях да го направя. Но през последните 18 години имах и три деца. Това вдига летвата още повече, защото в уравнението влизат работния график на съпруга ми, училището, лятната ваканция, не само моето желание."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРАВИЛАТА, НА КОИТО ДЖУЛИЯ РОБЪРТС РАЗЧИТА ЗА НЕОТРАЗИМИЯ СИ ВЪНШЕН ВИД

В отговор на въпроса дали е лесно да се завърне към идиличните комедийни образи, тя отговаря: "Добрата новина е, че да. Обичам да се смея и да съм забавна. Удоволствие е, а и мина много време."

И докато премиерата на "Ticket to Paradise" е насрочена чак за 21-ви октомври, още на 24-и този месец ще можем да гледаме Джулия в сериала "Gaslit".

За поредицата тя ще се превъплъти в Марта Мичъл - ексцентричната, бъбрива съпруга на главния прокурор Джон Мичъл (изигран от Шон Пен), който обвинява Никсън за участието му в аферата "Уотъргейт". Да, ролята звучи мрачна, но тя обещава да видим харизмата, която познаваме. И обожаваме.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X