Перфектните (не)клиширани комедии за неделния следобед

Няколко филма, които са идеалното решение за празничния (и всеки друг следобед) в компанията на любимите ви хора.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 април 2020

Сигурно се чудите какво имаме предвид със заглавието, затова бързаме да поясним. Петте филмови предложения, които ще откриете на тази страница са продукции, които вероятно ще забравите бързо, след като станете от дивана. Известните актьори в тях надали биха получили "Оскар" за подобна роля, а сюжетът постоянно е на границата между клишираното и оригиналното. На моменти гледате романтична/драматична комедия, от която би ви писнало, а в другия момент погледът ви не мърда от екрана, защото искате да знаете какво ще се случи, без да осъзнавате, че още с пускането, вече знаете.

В крайна сметка, това са пет комедии, които наистина притежават възможността да ви разсмеят истински поне веднъж, а накрая със сигурност ще ви оставят с усещане за приятно изживяване. Нямаме квалификациите на филмов критик, но смятаме, че това е най-точното определение, което бихме могли да дадем.

Перфектните (не)клиширани комедии за неделния следобед

"ЖЕНА НАЗАЕМ"

КОГО ЩЕ ВИДИТЕ В НЕГО: Дженифър Анистън, Адам Сандлър, Бруклин Декър, Никол Кидман

ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Адам Сандлър влиза в ролята на успешен пластичен хирург, който се страхува от сериозно обвързваме след неуспешен брак преди почти 20 години. Той предпочита да излиза с млади жени и се преструва на човек в процес на развод, за да предотврати нещо по-сериозно. Единствената наясно със схемите му, е асистентката му и негов най-добър приятел Катрин - прекрасната Дженифър Анистън. Лично наше мнение, това е най-забавната роля на Джен след "Приятели". Тропическата обстановка и несъвсем елементарните шеги оставят едно приятно усещане след края на филма. 

0

"ПЕРФЕКТНИЯТ РИТЪМ"

КОГО ЩЕ ВИДИТЕ В НЕГО: Анна Кендрик, Ребъл Уилсън, Британи Сноу

ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Героинята на Анна Кендрик е приета в желания университет и бързо се присъединява към акапелната момичешка група The Bellas. Сред новите ѝ приятелки има както приятни, така и странни и откровено злобни създания, единственото общо между които е, че звучат страхотно, когато пеят заедно. Филм за онези, които нямат нищо против музикалните изпълнения през няколко минути и са готови за доза badass Ребъл Уилсън.

0

"ДЕНЯТ НА МАМА"

КОГО ЩЕ ВИДИТЕ В НЕГО: Джулия Робъртс, Кейт Хъдсън, Шей Мичъл и, разбира се, Дженифър Анистън.

ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Майки за пръв път, самотни майки, мащехи, отчуждени майки, отдавна загубени майки... Да, от заглавието става ясно, че сюжетът се върти около историите на няколко майки, които до края на лентата се преплитат по един или друг начин. Звездният каст и спокойствието, което носи филма може само да ви донесе приятни емоции за неделен следобед с цялото семейство.

0

"ЗАЕДНО ПО ПРИНУДА"

КОГО ЩЕ ВИДИТЕ В НЕГО: Дрю Баримор, отново Адам Сандлър, Бела Торн

ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Това е третото екранно партньорство на Дрю Баримор и Адам Сандлър след „50 първи срещи" и „Сватбеният певец". Трябва да кажа обаче, че това е една от малкото комедии, които съм гледал скоро и която е успявала да ме разсмее истински повече от два пъти. Героите на Сандлър и Баримор се разделят след среща с общо мнение, че никога не искат да се видят отново. После се записват на семейна почивка с децата си и им се налага да споделят общ апартамент в луксозен африкански сафари курорт за цяла седмица. Оттам нататък, е ясно...

0

"ЗАД БОРДА"

КОГО ЩЕ ВИДИТЕ В НЕГО: Ана Фарис, Ева Лонгория, Еухенио Дербес

ЗАЩО ДА ГО ГЛЕДАТЕ: Героинята на Ана Фарис приема офертата да чисти луксозната яхта на самовлюбения образ на Еухенио Дербес, малко по-късно той пада зад борда и се събужда без спомен кой е и какъв е. Малко след това Фарис отива в болницата и, възползвайки се от амнезията на богатия плейбой, се представя за негова закунна съпруга. Мъжът не си спомня да е сключвал брак, но притиснат до стената, бързо трябва да свикне с новия си живот, изпълнен с грижи за новото му семейство. Feel-good лента, с която да се посмеете или пък поплачете.

ОТ РЕДАКТОРИТЕ НА GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA