Сериали за женското приятелство, които може би не сте гледали, а ТРЯБВА!

Изключително красиви и въздействащи, тези истории разказват за паденията и възходите в живота на впечатляващи жени...

Силвия Канин
Силвия Канин 01 февруари 2021

Обожаваме сериалите и направо не можем да си представим как е протичал живота ни преди да бъдем под обсега на толкова много заглавия. Наопровержимо и доказано многократно е, че най-любимият сериал на зрителите е, разбира се, култовият "Приятели". Темата за притятелството съвсем естествено намира място във всеки сериал, но темата за женското приятелство е малко по-особена. 

Ако сте на вълна сериали, които разказват историите на кръг от приятелки, но не ви се гледа за милионен път "Сексът уи градът" или "Големите малки лъжи", то следващите редове ще ви вдъхновят за няколко заглавия. Може би не сте ги чували, но ще ви харесат. Най-хубавото е, че всички те не са американски продукции.

CABLE GIRLS /Las chicas del cable/ NETFLIX

GIRLS

С 7.6 оценка в IMDB, испанският сериал, с действие, развиващо се през 20-те години на миналия век, разказва за модерна телекомуникационна компания, ситуирана в Мадрид. Историята разкрива как животът на няколко жени се променя, след като започват работа там, място, което им носи известна доза самостоятелност във времена, в които не се гледа добре на работещите жени. Историите на 4-те главни героини са изключително различни, но обединени от мечтите, любовта и желанието да живеят в справедлив свят. В Cable Girls има и красива любовна между две жени, която преминава през трудности и скандали заради времената, нравите и порядките в Испания през 20-те.

GIRLS FROM IPANEMA /Coisa Mais Linda/ NETFLIX

GIRLS

Бразилия през 50-те години на миналия век. Как ви звучи? Всяка сцена е като картина, а музиката... тя ни кара да обичаме живота. Историята разказва за Мария Луиза, която заминава от Сао Паоло за Рио, за да пости съпруга си. Той обаче е изчезнал. Изоставил я е заради друга жена. Вместо да се прибере в родния си град Мария Луиза остава в горещия и красив Рио и отваря боса нова клуб. Това е сериал за приятелството и сбъдването на мечтите, сериал за музиката. Всички ценители на джаза и самбата, както и  почитателите на красивото ще намерят по нещо за себе си в това прекрасно бразилско заглавие със 7.9 рейтинг в IMDB.

LOCKED UP /Vis a vis/ NETFLIX
GIRLS
Ако сте гледали Orange is the New Black и ви е харесал, то има шанс испанският Locked Up да ви допадне още повече. Това е предложението ни с най-висок рейтинг в IMDB - 8.2. Aко това не ви провокира достатъчно, за да си пуснете скандалната история за женския затвор, то ще ви кажеm, че един от създателите на драмата с елементи на трилър е Алекс Пина, виновникът за Money Heist (La Casa De Papel).  Сериалът започва с разказ за Макарена, млада жена, която се вклюбва в шефа си, заради когото прави няколко счетоводни измами и престъпления. Така тя попада в затвора, където реалността коренно се разминава от тази в живота навън. Какво се случва зад решетките... можете да разберете в Netlix.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA