"Стюардесата" се завръща с по-малко алкохол и повече въпросителни

Кейли Куоко отново ще влезе в обувките на Касандра Боудън и ще стигне до HBO Max. Датата е 22 април.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 април 2022

Фотография: HBO Max

Първият сезон на "Стюардесата" дебютира в изключително подходящ момент. Есента на 2020-а, поредният локдаун, поредното извинение да прекараме часове в binge watching измежду няколкото работни мейла, които все пак успяваме да изпратим.

Базиран на едноименния роман на Крис Бохялян, сериалът показа Кейли Куоко в светлина, която не бяхме виждали нито в "Теория за големия взрив", нито в "Осем прости правила", ако върнете лентата достатъчно назад. Всъщност може и да не съм особено прав - сменете виното на Пени с водка, а "базингите" на Шелдън с улики за заподозрени в убийство, и горе-долу ще получите сюжетната линия. Талантът ѝ обаче е безпогрешен навсякъде.

стюардесата

Честно казано, формулата просто се оказа успешна. Героинята на Кейли - Каси е... стюардеса (каква изненада!) с особена страст към алкохола. Когато една сутрин точно тя се събужда в Тайланд и вижда до себе си тяло на мъртъв пътник, с когото е прекарала последната нощ, очевидно нещо не е наред. Седемте последващи епизода показваха опитите ѝ да оцвети бялото петно от вечерта и да изчисти името си, а ние натискахме "следващ епизод", даже без да изчакваме секундите до автоматичното му стартиране.

Невероятната актьорска игра и атрактивните снимачни локации се преплитаха умело и ни сервираха черна комедия, която завърши с привидно предвидим финал (все пак и "Killing Eve" го направи, така че #SorryNotSorry), но номинациите за "Златен глобус" и реакциите на феновете доведоха до абсолютно логичното подновяване за сезон 2.

стюардесата

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "МЕЧТА ЗА МАРС" Е (РАЗЛИЧНАТА) РОМАНТИЧНА КОМЕДИЯ

Той ще започне на 22 април в HBO Max и ще ни представи Каси, която живее трезвения си живот в Лос Анджелис, докато в свободното си време е сътрудник на ЦРУ. Само че по време на служебен ангажимент (предполагам, че ги наричат така) тя неволно става свидетел на убийство и отново се заплита в международна интрига.

Този път операторското майсторство сменя Ню Йорк, Банкок и Рим с Лос Анджелис, Берлин и Рейкявик, а освен Кейли, на екран отново ще видим Роузи Перес (Меган), Грифин Матюс (Шейн), Дениз Акдениз (Макс) и новата ни любимка Зося Мамет в ролята на Ани.

стюардесата

Към актьорския състав се присъединяват няколко нови лица, но ние се вълнуваме най-много за появата на Шарън Стоун, която ще влезе в образа на Лиса - майката на Каси, която не смята да предлага "никакво търпение или добронамереност на дъщеря си", след като цял живот е търпяла нейните проблеми с алкохолизма.

Още миналата година Куоко разкри в свое интервю, че продължението на поредицата ще бъде "вълнуващо и може би малко лудо", но и съвсем "ново приключение за нейната героиня", докато изпълнителният продуцент Стив Йоки каза, че директно го вижда като нова възможност да хвърли Каси във филм на Хичкок.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МНОГОТО, МНОГО СТРАНИ НА КЕЙЛИ КУОКО

стюардесата

Трезвенността ще е водещият мотив. "Мисля, че с точно това ще има най-голям проблем. Дали ще бъде същият човек? Дали хората ще я харесват? Дали все още ще е забавна?", казва Куоко пред Variety. "Междувременно е източник на ЦРУ, което е много малък ангажимент. Не е агент. Но тя не знае какво се иска от нея и често влиза в ситуации, в които не би трябвало да е."

Премиерата на първите два епизода е на 22.04, епизоди 3 и 4 ще гледаме на 29.04. Останалите ще бъдат налични всеки петък до финала на 27 май.

Само в HBO Max.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA