"Мечта за Марс": (Различната) романтична комедия

Новият оригинален филм на HBO Max ни изпраща на друга планета в търсене на голямата любов. Дали тя ни чака там?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 април 2022

Фотография: HBO Max

Новият оригинален филм на HBO Max - "Мечта за Марс" е перфектното решение за уикенда, в случай че сте взели прекрасното решение да не напускате пределите на дома си.

Коул Спраус и Лана Кондор са главните герои в това очарователно и същевременно неочаквано приключение на двама звездни мечтатели. Може да звучи сладникаво, но цялата им история - не съвсем.

мечта за марс

Сюжетната линия ни представя студентите Софи (Кондор) и Уолт (Спраус), които се опитват да се съберат отново със своите половинки. Когато Софи отпътува до Марс, за да отиде при гаджето си Калвин, Уолт действа импулсивно и се вмъква в совалката, която ще откара и двама им на мисия на Марс за 32 дни.

"Софи и Уолт имат динамика на "стара двойка". От самото начало се усеща, че могат да имат много комфортни отношения. Мисля, че героите са наистина симпатични и забавни. И двамата активно преследват мечтите си, което според мен е наистина вдъхновяващо. А мечтите са нещо динамично във времето. Героите ни мотивират да си позволим да признаем, че няма нищо лошо да променяме визията за живота си и това, към което се стремим", коментира Коул Спраус.

мечта за марс

Подобно на много други на нейната възраст, Софи е изправена пред избор – семейство или кариера, праволинейност или повече емоция? Тя има план и скала за преценка на правилните неща и хора в живота си, но достатъчно ли е това, за да е щастлива?

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ ВЪРНЕ ЛИ HOW I MET YOUR FATHER ЛЮБОВТА НИ КЪМ КОМЕДИИТЕ?

Тя е с Кевин от осем години и той покрива всички критерии, които има за мъжа до себе си. Изведнъж обаче Кевин получава предложение за работа на Марс, което от краткосрочно се превръща в постоянно, а за Софи връзката от разстояние започва да тежи все повече и повече.

мечта за марс

Уолт работи в кафене и макар без ясен план за бъдещето си, все пак е изправен пред избори. И неговата връзка пада в плен на дистанцията, а създалото се приятелство със Софи е причина да вземе внезапното решение, което го прави нелегален член на екипа за мисията на Марс.

"Обичам комедиите и много ми хареса метафората за преследване на връзка някъде в негостоприемно място, когато сърцето ти подсказва, че не това е правилният избор, че щастието е тук, на Земята и тя е идеалното място, което е било под носа ни през цялото това време. Именно това ме привлече към проекта", споделя режисьорът Кристофър Винтербауер.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПЕРФЕКТНИТЕ (НЕ)КЛИШИРАНИ КОМЕДИИ ЗА ВАШИЯ УИКЕНД

мечта за марс

Освен Спраус и Кондор, главният актьорският състав включва още сина на Куба Гудинг Джуниър - Мейсън Гудинг ("Писък"), Емили Ръд, Лукас Гаг (виждали сте го в "Белият лотос" и първия сезон на "Еуфория"), Зак Браф ("Спешно отделение") и Мишел Буто ("Клубът на бившите съпруги").

Гледайте ексклузивно в HBO Max.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA