Ще върне ли How I Met Your Father любовта ни към комедиите?

Спин-офът на "Как се запознах с майка ви" предлага свеж каст, особена неподправеност и вярването, че всеки има сродна душа.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 януари 2022

Когато "Как се запознах с майка ви" започна да се появява по-настъпателно в българския телевизионен ефир, мненията за сериала разделиха зрителите на три лагера. Първият, който посочва с пръст очевидните прилики с "Приятели" и твърдо решава, че това не е неговата хапка телевизия. Вторият, за който историята на Тед Мосби е в пъти по-добра от тази на Фийби и компания. И третият, намерил златната среда и въпреки немалкото сходства, все пак склонен да определи деветте сезона на поредицата като pretty enjoyable.

Истината е, че сериалът беше забавен и имаше своите моменти, но финалът му се оказа пълна катастрофа. С цялото уважение към работата на сценаристите и продуцентите, не може девет сезона да въртите героите на виенско колело и накрая просто да ги спрете на половин сантиметър от земята. Не съм 100% убеден дали това изречение носи смисъла, който ми се иска, но смъртта на майката не беше правилният начин Тед и Робин да се съберат.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 15-ТЕ СЕРИАЛА, КОИТО ОЧАКВАМЕ И ЩЕ ГЛЕДАМЕ ПРЕЗ 2022 Г.

57

Казвайки това, повече от логично е да подходим към спин-офа "How I Met Your Father" със съмнение и известни очаквания.

Първите два епизода вече са в каталога на Hulu, а историята е горе-долу същата. Шоуто започва с по-възрастна версия на главната героиня Софи (в ролята е Ким Катрал), която изпива няколко чаши вино през 2050 г. и решава, ей така, "от нищото", да разкаже на сина си историята за това как е срещнала баща му. Припомням, че в оригиналния вариант не виждахме разказвача, а само чувахме гласа на покойния Боб Сагет, на когото бе и посветена премиерата.

57

Бърза ретроспекция към 2022 г. ни показва младата Софи (очарователната и страшно талантлива Хилари Дъф), готова да отиде на най-дългоочакваната Tinder среща в живота си - с морския биолог Иън, който обаче е приел работа в Австралия и въпреки цялата химия помежду им, знае, че връзката от разстояние не е опция. Не че е задължително взаимоотношенията от стотици или хиляди километри да приключват с провал, но личният ми опит показва, че е така. Опитът на моя приятелка, чието гадже бе четири години извън страна, а сега двамата живеят заедно и са страшно сладки, говори друго. Може би трябва да ѝ се обадя скоро.

Така, продължавам. За да стигне до срещата, Софи хваща Uber, където попада на Джеси (Крис Лоуъл) и най-добрия му приятел Сид (Сурадж Шарма), който предстои да предложи брак на приятелката си. Прави го, но опитите на Софи да докаже на Иън, че намеренията ѝ са сериозни, завършват с разбито сърце. А тя наистина вярва в любовта и в сродните души. Въпреки главоломните неуспехи, продължава да е на мнение, че някъде на Земята съществува един-единствен човек, склонен да я развълнува толкова, че никога да не помисли за друг.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО ВСИЧКИ СА ЛУДИ ПО MONEY HEIST?

След като разбира, че този човек не е Иън, Софи решава да не чака любовта на живота си и сбъдва мечтата си да мине през Бруклинския мост. Прави го с новите си приятели, включително осиновената сестра на Джеси - Елън (Тиен Тран), току-що преместила се в Голямата ябълка след развод, импулсивната си и страшно отворена съквартирантка Валентина (Франсия Райса) и нейният секси английски приятел Чарли (Том Ейнсли), който току-що е зарязал аристократичния британски живот, за да се ужаси от нюйоркското метро и това колко бързо и мръсно може да е всичко там.

Към края на първия епизод от Ким Катрал чуваме очакваното - че това е вечерта, в която Софи се е запознала с бащата на сина си, но историята не е чак толкова кратка. Нямаме против, истинско удоволствие е да гледаме Хилари!

57

Всъщност, поне към този момент, лично аз не мога да кажа, че разполагам с категорично и конкретно мнение за "Как се запознах с баща ви". Има няколко парещо клиширани сюжетни линии, диалогът не е изключително вдъхновяващ или многопластов, но се усеща някаква свежест. В крайна сметка целта на комедиите не е да провокират сериозни житейски размисли, а да ни вадят от реалността, която, за съжаление, напоследък изобщо не заслужава да се намираме в нея. А и не е ли страшно гадна токсичната практика изведнъж да получиш съобщение от някой, който вече няма място в живота ти?

В сравнение с оригинала, тук очевидно има повече разнообразие в актьорския състав, по-актуален прочит на историята, може би повече laugh track ("светнете" ме за подходящ български превод) от необходимото, но също като в "Как се запознах с майка ви", фокусът тук ще е не върху сложната история на главната героиня, а по-скоро върху приятелските взаимоотношения, докато търсим голямата любов. Да си признаем, плашеща е мисълта къде можем да я срещнем в 2022 г.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA