Първи трейлър на Хали Бейли като Ариел в „Малката русалка"

Трейлърът срещна негативни коментари от страна на зрителите в социалните мрежи.

Гергана Димитрова 13 септември 2022

Първи трейлър на игралния римейк на „Малката русалка" представи „Disney".

Филмът ще излезе по екраните през май 2023 г. Историята на „Малката русалка" е добре позната от приказките на Андерсен, разказан и в анимацията от 1989г., която дава начало и на изключително успешен период от цяло десетилетие, известен като „Дисни Ренесанс" пълен с едни от най-големите и обичани детски филми.

Лентата е режисирана от номинирания за "Оскар" Роб Маршал, който и преди е работил с Дисни в проекти като "Карибски пирати: В непознати води".  

"Малката русалка" ще разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-малката дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХИЛАРИ ДЪФ ЗА ПРОВАЛЕНИЯ REBOOT НА ЛИЗИ МАКГУАЙЪР

Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка.

Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им.

В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов". Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИТА ОРА ЩЕ УЧАСТВА В ПРЕДИСТОРИЯТА НА "КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА"

Иконичната русалка ще бъде изиграна от номинираната за „Грами" актриса и певица Хали Бейли, която се срещна с доста критики в социалните мрежи. Негативните коментари не дойдоха заради певческите или актьорските й умения, а заради цвета на кожата й. 

„Националостта на Ариел би следвало да е датска  или гръцка, съдейки по баща й Тритон, който е син на Посейдон според гръцката митология.", отбелязва потребител в Туитър.

„Ханс Кристиан Андерсен описва кожата на Ариел  като чиста и нежна като розов цвят, а цветът на косата й никога не се споменава" обяснява друг.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖУЛИЯ РОБЪРТС И ДЖОРДЖ КЛУНИ СА ПЪЛНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В "БИЛЕТ ДО РАЯ"

Поради причината, че има съществена разлика в цвета на кожата на русалката в детската книжка и във филма от 1989г. с този на Бейли, трейлърът публикуван в Youtube  събра над 1,5 млн. нехрасвения, докато харесванията са само 327 хил.

Сценарият на "Малката русалка" е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий, по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Освен Хали Бейли като Ариел, ще видим и Хавиер Бардем като цар Тритон, а вещицата Урсула ще изиграе Мелиса Макарти.

X