Маската на красотата

От начина, мястото и времето на нанасяне на маската за лице зависи ефекта й или от отсъствието му

Интензивно успокояваща и хидратрираща маска Sensibio Bioderma

Интензивно овлажняваща маска с хиалуронова киселина за попълване на фините линии и бръчици Intensive Hyaluronic на Institut Esthederm

Релаксираща нощна маска с комплекс срещу замърсяване на растителна основа Re Charge на My Clarins

Детоксикираща нощна маска с екстракт от зелен чай Urban Skin Detoх на Nivea

Хидратираща маска с хиалуронова, лимонена и линолова киселина от истински парченца маслинови листа Thirstymud на Glamglow

Маска с ензими и екстракт от бял чай за корекция на пигментните петна Lumilogie на Lierac

Всички обичат маските за лице, но не всички ги използват правилно. А всъщност начинът, мястото и времето на нанасяне зависи от ефекта им или от отсъствието му. Какво е най-важното, което трябва да знете за маските, с които предстои да освежите кожата си през пролетта?

Хидратиращи

Целта на маските на хидрогел основа е да свият кръвоносните съдове и да намалят зачервяването и дразненето на кожата, да успокоят дерматита и розацеята. За да увеличите ефекта им, съхранявайте ги в хладилник и ги изваждайте 10 минути преди да ги нанесете на кожата. Хидратиращите маски с кремообразна текстура може да оставите на лицето си по-дълго от обичайното.

Лист маски

Лист маските са сред любимците ни – те съдържат концентрирани серуми и хидрогел основа, благодарение на които правят чудеса с кожата. Има една тайна обаче – преди да поставите лист маската на лицето си, нанесете от серума си за грижа. Това ще помогне не само на съставките от маската, но и на тези от серума да се абсорбират перфектно от кожата. Лист маските не трябва да оставяте на лицето си повече от половин час – след като изсъхнат, те извличат влагата от епидермиса, вместо да му я доставят. Не измивайте остатъка от маската след като я отстраните – разнесете го по кожата на лицето, шията и деколтето.

Пачове

Те помагат за изгладжане на кожата не само под очите – може да ги слагате в областта между веждите или върху назолабиалните гънки. Независимо от състава им, пачовете са насочени предимно към овлажняване на кожата. Ето защо за линията на усмивката ви ще донесат не по-малко полза отколкото и в борбата срещу „пачия крак".

Нощни маски

Нощните маски са наистина нощни – те са предимно с кремообразна текстураи образуват дишащ слой върху кожата, който обаче й доставя хидратиращи, подхранващи и защитаващи  съставки през нощта. Избирайте такива с антиоксиданти – по време на нощния сън те се справят чудесно с последствията от замърсяванията върху кожата през деня. Особено ефективни са нощните маски с антиоксиданти при проблемната кожа, която е с анмалени защитни функции.

Внимание: не смесвайте козметични продукти с различни композиции - например ретинол с киселини или ексфолиращи компоненти. Най-добре е, ако смесвате маски с различни компоненти, единият да е хидратиращ, а другият да е свързан с решаването на конкретен проблем.

Начинът, по който нанасяте маската, също е от значение. Може да го правите по масажните линии на лицето или както ви падне. Но все пак има значение! Ако кожата е склонна към възпаление, нанасяйте маската от средата на лицето към периферията му – това ще помогне да събудите лимфния поток. Ако кожата ви е дехидратирана и безжизнена, нанасяйте с движения от долу нагоре, за да стимулирате притока на кръв. Времето на действие е част от тайната на някои видове маски – то е указано на етикета им. Най-бързо се сбогуваме с почистващите глинени маски. Те почистват замърсяванията и порите, но трябва да ги измиете веднага след като засъхнат. Друг вариант е да ги използвате под душа или да овлажнявате маската с термална вода, за да я задържите по-дълго върху кожата си.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA