Защо всички трябва да приемаме магнезий?

Този минерал подобрява качеството на живота ни

Люба Вангелова
Люба Вангелова 08 август 2019

Колко от вас мечтаят за вълшебно хапче, което може да реши наболелите ви проблеми не само с външността, но и с някои аспекти на здравето ви и начина, по който се чувствате. Но защо мечтатете за лекарство, което вече съществува? Името му е магнезий!

Приеман редовно, този минерал може да ви помогне за чиста кожа и балансирани емоции, както и да презаредите батериите и лесно да преодолеете стреса. Изглежда лесно, но според Световната здравна организация 80% от хората не приемат достатъчно магнезий чрез храната или черз други източници. Време е да поправим това!

Магнезият притежава много полезни свойства: той регулира кръвното налягане, намалява главоболието, помага за поддържане на мускулния тонус, укрепва костите. Може да го консумирате не само под формата на таблетки – има го и като спрей, масло и други видове продукти, с помощта на които се стимулира кожата и се отварят порите.

Магнезиевото масло е изключително полезно за тялото: в концентрирани форми то може да се нанася върху локализирани участъци, в които изпитвате болка след тренировка или натъртване. Може и да разтривате краката си с него.

Ако искате да повишите нивата на магнезий в организма си чрез хранене, хапвайте кафяв ориз, шепа бадеми на ден и сирене. Намалете приема на кофеин и захар и избягвайте антибиотиците, ако е възможно. Добавка към диетата ви може да бъде една таблетка магнезий 300 мг на ден.

Да приемате магнезий е най-добре след тренировки и преди лягане. Той отпуска болките в мускулите и може да ви помогне да преодолеете безсънието, успокоява нервите и действа с ефект антистртрес. При постоянен прием той нормализира емоционалния фон.

Имате ли нужда от още причини, за да започнете да приемате магнезий?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA