7 съвета за по-красиви устни... за най-красивите устни

Ето как да се справим с предизвикателствата, пред които са изправени устните ни през зимата.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 януари 2020

1. Носете вода със себе си по всяко време. Когато пием достатъчно вода, поддържаме тялото си, кожата си и съответно устните, хидратирани поне толкова, колкото трябва.

2. Спрете да ги облизвате. Случва се да го правим, понякога дори инстинктивно. Оказва се обаче, че това нарушава защитната им бариера и ги изсушава, така че е по-добре да залагате на традиционния балсам.

3. Избирайте балсамите си внимателно. Или с други думи казано, търсете в състава им масло от карите, витамин Е, бадеми, жожоба и кокосово олио. Важно е и да знаете типа на кожата си, за да изберете такъв, с който няма да постигнете обратния на търсения от вас ефект.

4. Ако имате овлажнител за въздух, използвайте го. Той не само ще освежава задушевната среда, която се създава между четирите стени, но и ще запази съдържанието на вода в кожата и устните ви.

5. Ексфолирайте, когато има нужда. Ексфолиантите за устни са продукти, които съдържат много киселини на плодова основа. Внимавайте при избора си, за да не се спрете на такива, които биха могли да раздразнят кожата ви. В никакъв случай не ги ексфолирайте повече от веднъж седмично, защото ще раздразните кожата си и устните ви ще станат груби, сухи и неприятни на допир. Lancôme Primordiale Lip Revitalizing Treatment е един от продуктите, който специалистите препоръчват с две ръце.

6. Защитавайте ги от слънцето. Устните са податливи на изгаряне, защото не съдържат меланин - пигментът, който помага на кожата да се предпази от директните слънчеви лъчи. Приложете Neutrogena Lip Moisturizer със SPF фактор поне 15 или потърсете червило/гланц, което комбинира двете действия, като това на Estée Lauder - Futurist SPF 15, което се предлага в цели 22 нюанса.

7. Забравете за матовото червило... поне за малко. Всички продукти с матово действие изсушават кожата много повече, отколкото можете да си представите. Когато устните ви са сухи и напукани, не е никак добър вариант да използвате такова, оставете го вкъщи и обърнете поглед към него след поне 2 седмици.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA