Сега повече от всякога имунната система има нужда от Вашата отговорност!

В момента цялото човечество се върти в празните обороти на страха за настоящето.

Тази несигурност заплащаме с ужасно много стрес. Тревогата за утрешния ден, рационалния и ирационалния страх, някъде между колебанията за разумност и въпросите - докъде се простира тя, тотално изтощават имунната система.

Във времена на пандемия е глупост човек да не поеме отговорност за собствената имунна защита, която всъщност дърпа конците на здравето ни.

И понеже напоследък темата за отговорността прозира през всичко казано или премълчано, може би е добре да си дадем ясна сметка за тази отговорност. Защото нейната интенция (насоченост) е отвътре навън. Такъв е цикълът ѝ на жизненост. Отговорността не може да бъде колективна. Отговорността не може да се вмени, нито може да се насили. Тя дори не е избор. Тя е нещо изначално, което просто го носиш и го проявляваш.

И няма никакво значение дали избираш да останеш вкъщи, за да пазиш себе си, близките си и околните или избираш да работиш (да си лекар, медицинско лице, фармацевт, да произвеждаш лекарства, храни), за да може да помагаш на хората или да осигуриш насъщния на хората, които работят за теб – все е отговорност.

Но едно е абсолютно сигурно – отговорността винаги е лична и винаги тръгва от мен, от теб, от него. И какъвто и да е твоят тип отговорност, избирайки здравето на човечеството, избираш собственото си здраве и го избираш сега. Затова най-разумното, което можеш да направиш, е да се погрижиш за себе си, да защитиш собствените си сили, да мобилизираш собствените си защитни механизми и да знаеш със сигурността на всяка клетка и на всеки дъх,  че правиш най-доброто за себе си и за останалите.

ДетоксиФайв (DetoxiFive) е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените пречистващи и имуностимулиращи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции. Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с корона вируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване и обратно приемът на селен повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус. Пример е теорията на Проф. Диана Йонова и доцент В. Димитрова. Според нея самата инфекция е възникнала на места, където доказано има наличие на селенов дефицит.

Селенът е един изключително важен минерал, който е нужен за нормалната функция на тялото. Той играе важна роля за когнитивните функции, метаболизма, правилната функция на щитовидната жлеза, синтеза на ДНК и предпазва организма от оксидативен стрес и токсичния ефект на тежките метали. Селенът е нужен за плодовитостта както на мъжете, така и на жените. Той участва в редица процеси на имунната система.

Мащерката протектира дейността на белите дробове, така уязвими от коронаворус и се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. Билката действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Aндрографисът, известен още като „крал на горчивото” е изключително силен имуностимулатор, който ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Андрографолидите в андрографиса имат мощно  имуностимулиращо действие особено срещу вируси. Освен това намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, леспедезата подобрява работата на гломерулите (клъбца от кръвоносни съдове). Те филтрират кръвта от отрови. Следователно билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта, от токсини и обменни разпадни продукти. Силен имуностимулатор е.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото. Действа имуностимулиращо.

ДетоксиФайв съдържа органичен селен и висококачествени екстракти от мащерка, андрографис, леспедеза и репей.

Можете да намерите в аптеките и онлайн на www.botanic.cc.  

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA