Как да почистим телефона си правилно?

Още преди настоящата ситуация мобилните телефони имаха лоша репутация на един от най-замърсените предмети във всяко домакинство. Не е трудно да си представим защо това е така – те постоянно са в ръцете ни, на масите, на които се храним, бюрата, които ползваме за работа, забравяме ги на всякакави места и, разбира се – постоянно ги допираме до лицата си.  Проучванията сочат, че  смартфоните на жените са по-замърсени от тези на мъжете, предимно заради гримът и козметиката, която дамите ползват всеки ден.

Мястото, където най-често съхранявате телефона си определя колко дълго ще живеят микроорганизмите по неговата повърхност – ако устойството се намира предимно  в предпазител или в дамската ви чанта, те ще оцелеят по-продължителен период, отколкото, ако например го оставите на пряка слънчева светлина. Що се отнася до коронавирус инфекцията – сведенията са, че вирусът е в състояние  остане активен върху редица повърхности, сред които е и пластмасата. Най-лесното решение за превенция е да си закупите кърпички за почистване на очила (те често са с възможност за комбинирана употреба за екран на телефон, таблет и лаптоп),  в които има високо съдържание на спирт и да ги държите винаги на разположение.  

7777

Същият ефект би имала и обикновена сапунена вода, като специалистите съветват да извършите почистването в следните стъпки: навлажнете микрофибърна кърпа със сапунена вода – важно е кърпата да е влажна, а не мокра, излючете телефона от зарядно устройство и махнете слушалките, ако има такива, внимателно почистете повърхността на телефона, като избягвате буксите,  предназначени за кабели, почистете и кейса на телефона и оставете кърпата за пране.  Не се препоръчва употреба на агресивни препарати като белина или препарати за миене на прозорци, тъй като те могат да увредят повърхността на устройството.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA