Големите ползи на малките ягоди

Защо е добре този сезонен плод да присъства в менюто ни

Ягодите са сладък, вкусен плод, зареден с хранителната мощ на невероятна суперхрана. Пълни с витамини А, В-комплекс, Е, и минерали като манган, желязо и цинк. Изключително богати на антиоксиданти, повишаващи способността за възстановяване и дори подмладяване на тялото ни.

 

 

ягоди

 

 

Съдържат високи нива на феноли, които действат като противовъзпалително, което го прави основна храна за страдащите от автоимунни разстройства като астма, синдром на хронична умора, фибромиалгия, ревматоиден артрит, множествена склероза, синдром на неспокойните крака, колит, ХОББ , IBS, невропатия, болест на Крон, лупус, синдром на Гилен-Баре и тиреоидит на Хашимото.

Максимално заредени с витамин С, те подсилват имунната система и са превенция срещу настинки, грип и респираторни инфекции.

 

ягоди

 

Ягодите съдържат елагова киселина и флавоноиди, които са много полезни за сърдечносъдовото здраве и могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт, тъй като спомагат за понижаване на холестерола.

Те също са фантастична храна за отслабване - с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на хранителни съединения, които са жизненоважни за оптималното здраве.

 

ягоди

 

Ягодите са отлично допълнение към коктейли, плодови салати и миксове от зелени салати. Разбира се, те са и идеалната закуска по всяко време на деня.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA