Големите ползи на чушките камба

Kамбите съдържат впечатляващо количество витамин С - до шест пъти повече от портокалите. Те са пълни с витамин А и бета каротин, които подпомагат имунната система, подобряват зрението и защитават очите от катаракта.

Отличен източник на калий, фибри, тиамин, бета каротин, фолат, зеаксантин и ликопен, с доказано действие срещу образуването на кръвни съсиреци, което намалява риска от сърдечни пристъпи и инсулти.

 

чущки

 

Камбите подпомагат понижаването на нивата на холестерола и съдържат антиракови съединения, които могат да намалят рисковете от рак на простатата, гърдата, белите дробове и дебелото черво.

Изключителната им полезност за мозъка, укрепва паметта и уменията за концентрация и намалява мозъчната мъгла и объркването.

Чушките са идеална храна за отслабване, тъй като техните фибри помагат за ограничаване на апетита, като същевременно се захранвате с енергия през целия ден.

Зелените чушки са практически „неузрял" пипер. Въпреки, че са годни за консумация - червените, оранжевите и жълтите чушки съдържат значително по-високи нива на витамини, минерали и антиоксиданти.

 

 

камба

 

 

Камбите са толкова сладки, хрупкави и сочни, че са перфектни за хапване по всяко време и фантастично допълнение към салати, хумус и различни дипове.

Те са страхотно вкусни и задушени, сотирани или пълнени.

Истински освежаващо лека, питателнаа храна, която не само подхранва тялото, но и поддържа имунната система силна.

Когато е възможно, избирайте такива от органично земеделие, за да сте сигурни в ползите им за здравето ви.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA