Големите ползи на „чудотворната гъба"

Защо шийтаке трябва да присъства в менюто ви

Гъбите шийтаке са наречени „чудотворна гъба" поради мощните си стимулиращи свойства за имунитета и борбата с рака.

Те съдържат всички осем от основните аминокиселини и витамини като В12, А, D и С. Както и интерферони - естествени протеини със силно антивирусно действие върху организма.

Интерфероните имат способността да инхибират репликацията на вируси, бактерии, паразити и ракови клетки.

Големите ползи на „чудотворната гъба

 

Екстрактите от тези гъби съдържат значително количество 1,3 бета-глюкан и лентинан, за които е доказано, че забавят растежа на тумора, намаляват туморната активност и страничните ефекти от лечението на рака с химиотерапия и радиация.

Известни са ползите им при сърдечни заболявания, хепатит и автоимунни разстройства като СПИН, ревматоиден артрит, множествена склероза, фиброкистозна болест на гърдата, лупус, синдром на хронична умора и фибромиалгия.

Гъбите шийтаке също могат да помогнат за регулиране на кръвното налягане, понижаване на холестерола в кръвта, разреждане на кръвта и подпомагане на предотвратяването на инсулти и инфаркти.

Големите ползи на „чудотворната гъба

Съдържат отлична биодостъпна форма на желязо, което ги прави чудесно допълнение при превенцията на анемия.

Гъбите шийтаке са сред малкото природни източници на германий, минерал, който има способността да противодейства на въздействието на замърсителите и да повишава устойчивостта срещу болести.

Изключително богати на цинк, играещ главна роля в лечението на вирусни и бактериални инфекции, регулиращ функцията на простатата и ефикасен при кожни проблеми.

Големите ползи на „чудотворната гъба

 

Шийтаке са ценени по целия свят заради своите лечебни свойства. Те са подходящи за супи, салати, зърнени и зеленчукови ястия или като добавка под формата на капсули, тинктури или на прах.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA