Големите ползи на слънчогледовите кълнове

Слънчогледовите кълнове са изключително вкусни микро зеленолистни, които може да купите или отгледате сами от слънчогледови семки.

Те са изключително пълноценен протеин и се считат за най-балансирания от всички източници на незаменими аминокиселини. Тази форма на протеин е идеална за подпомагане изграждането на скелетната, мускулната и неврологичната система в организма.

Слънчогледовите кълнове са хранителна сила пълна с витамини A, E, D и B-комплекс и богата на минерали като калций, желязо, магнезий и цинк.

 

салата

 

Чудесен източник на хлорофил, който помага да се подхранва кръвта, да се възстановяват клетките и тъканите, да се активира всяка клетка в имунната система и да се премахнат токсините от тялото.

Съдържанието на лецитин в тях може значително да подобри паметта и мозъчната функция, да помогне за поддържане на черния дроб и бъбреците здрави, за усвояването на витамини и свързването на мазнини и холестерол с вода, така че те да бъдат изведени от тялото по-лесно.

Слънчогледовите кълнове са добри за регулиране на кръвното налягане, повишаване еластичността на артериите, предотвратяване на сърдечни заболявания, намаляване на възпалението и засилване на имунната система.

салата

 

Те играят важна роля за редуциране на увреждането от стреса върху тялото и за поддържане на нервната и неврологичната система силна и стабилна.

Известно е, че слънчогледовите микро зеленини са чудесно отхрачващо средство, което може да помогне за облекчаване на задръстванията от белите дробове и синусите.

 

сандвич

 

Може да ги отгледате лесно и бързо в собствения ви дом, защото са невероятен начин да включите в диетата си свежа, евтина и силно хранителна зеленина.

Слънчогледовите кълнове са чудесно допълнение към вашите свежи салати, сокове, коктейли и сандвичи.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA