Големите ползи на медената роса

Пъпешът медена роса е хидратиращ плод с прекрасни хранителни и лечебни ползи, с висока концентрация на витамини С и В-комплекс, и минерали като мед и силиций. Съдържа силно минерализирана дестилирана вода, която има способността дълбоко да хидратира, подмладява, пречиства и алкализира цялото тяло.

 

пъпеш

 

Известно е също, че помага за понижаване на кръвното налягане и загуба на тегло, засилва паметта и когнитивните способности, осигурява бързо възстановяване на мускулите и тъканите, увеличава гъвкавостта, намалява риска от сърдечно заболяване и болестта на Алцхаймер и предотвратява свързаната с възрастта дегенерация на макулата на очите.

Медената роса е перфектна храна, тъй като не изисква почти никакъв ресурс за храносмилане в стомаха и преминава бързо през него в тънките черва за бърза асимилация. Това обаче се случва само ако го консумирате на празен стомах, поради което е силно препоръчително пъпешите да се ядат за закуска - самостоятелно за най-добри ползи.

 

пъпеш

 

Ако сложите в блендер на висока скорост няколко парчета медена роса ще получите вкусна и полезна хидратираща напитка. Ако пък я замразите във формички ще имате чудесно сорбе лакомство за децата си.

Зрялата медена роса често има сладък флорален аромат и се поддава на лек натиск. Кората на идеално узрелия плод променя цвета си до светло жълто. Това гарантира максимална сладост, вкус и хранителни ползи.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA