Големите ползи на аспержите

Аспержите са фантастичен лечебен зеленчук с високо съдържание на основни минерали като селен, цинк и манган - жизненоважни за силната и здрава имунна система.

Te са с високо съдържание на витамини А, К и В-комплекс, включително фолат, който е градивен елемент за здравата сърдечно-съдова система и за жените, които планират бебе.

 

аспержи

Аспержите съдържат аспарагинова киселина - аминокиселина, която неутрализира излишните количества амоняк в тялото, което често е причина за изтощение, главоболие и лошо храносмилане.

Съдържанието на значителни количества здравословни фибри и протеини, помага за поддържане на нивата на кръвната захар, предотвратяване на запек, стабилизиране на храносмилането и спиране на желанието за преяждане.

 

аспержи

 

Съединението, наречено аспарагин разгражда кристалите на оксалова и пикочна киселина, съхранявани в мускулите и в бъбреците и ги елиминира чрез урината. Този естествен диуретик е полезен за намаляване на задържането на вода, подуването на корема и тялото.

Аспержите също са с високо съдържание на глутатион, който е антиоксидант и е особено полезен за страдащите от автоимунни състояния, чернодробни заболявания, сърдечни заболявания, рак и диабет.

Известно е, че помагат и за укрепване на черния дроб, бъбреците, кожата, връзките и костите, а съдържанието на хлорофил ги прави основен компонент на кръвоизграждането.

 

аспержи

 

Аспержите също съдържат инулин, който насърчава добрите бактерии в червата като повишава усвояването на хранителни вещества и спомага за поддържане и функциониране на имунната система.

Този вкусен зеленчук, може да консумирате суров или на пара и да добавяте към супи, салати, яхнии, ориз или зеленчукови ястия.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA