Големите ползи на чесъна

Чесънът е едно от най-старите лекарства в света и изключително мощна подправка, която може да предпази от различни заболявания.

Той има невероятно високи нива на витамини и минерали, включително витамин С и В-6 и минерали като селен, калций и желязо. Чесънът съдържа също много силни антибиотични, противогъбични, противоракови и антивирусни свойства.

 

чесън

 

Една сурова смачкана скилидка чесън съдържа антибиотичния еквивалент от 100 000 единици пеницилин и е доказано, че е по-ефективна от пеницилин и тетрациклин при потискане на някои видове носители на болести.

Чесънът съдържа съединение, наречено алицин, за което е доказано, че помага значително за понижаване на холестерола и кръвното налягане, като инхибира ензима HMG-CoA редуктаза в чернодробните клетки и блокира образуването на тромбоцитни съсиреци в кръвоносните съдове.

 

чесън

 

Чесънът също е много добър за храносмилателния тракт и има силна способност да елиминира токсичните вещества от лимфната система.

Противовъзпалителните свойства на чесъна го прeвръшат в жизненоважен при автоимунни разстройства като ревматоиден артрит, ХОББ, лупус, фибромиалгия, лаймска болест, бурсит, херпес зостер и синдром на хронична умора.

 

чесън

 

Също така е особено полезен при ушни инфекции, кандида, бронхит, респираторни инфекции, хранителни отравяния, херпес, коронарна болест, инсулт, настинки, грип, инфекции на пикочните пътища и слаба имунна система.

Чесънът може да помогне за елиминирането на олово и други тежки метали от тялото. Отлично средство за премахване на паразити и глисти от дебелото черво.

 

чесън

 

За да подсилите имунната си система особено при смяна на сезоните, може да хапвате 1-4 скилидки суров чесън на ден, като го добавяте към гуакамоле, супи, хумус или натрошен на тост с малко зехтин, сол и предпочитани подправки.

Ако ароматът на чесън не ви допада, капсулите чесън без миризма могат да бъдат чудесна алтернатива и все пак начин да получите ползите за здравето на това естествено природно чудо.

Чесновите добавки можете да намерите онлайн или в магазините за здравословни храни.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA