Кога дамската хигиена е ПРАВИЛНА?

Люба Вангелова
Люба Вангелова 06 август 2020

Не само благополучният интимен живот е причина да полагаме особени грижи за нашите интимни зони. Тялото ни е най-верният индикатор за отношението ни не само към света, но и към самите нас. Така че, дами, първата и последна причина за грижа за тялото ни сме ние самите. И независимо дали интимната ви област е особено чувствителна, сигурни сме, че няма да подминете информация за полезни съвети за грижата й. Ако обръщате внимание на няколко неща в ежедневието си, ще се радвате на спокойствие и увереност. Ето ги!

75

Бельо – избягвайте такова от синтетични влакна или модел тип „прашки", както и носенето на найлонови чорапогащи. Вместо това избирайте памучно бельо, сменяйте го всеки ден и го перете на 60 грасуса.

Дамски превръзки – използвайте такива без парфюм, без изкуствено покритие и с високо съдържание на памук.

Тампони – сменяйте ги на всеки 3-6 часа през първите 2-3 дни от своя цикъл, след това на всеки 4-8 часа.

Тоалетна хартия – избирайте мека тоалетна хартия и избягвайте такава с антибактериални добавки или с високо съдържание на дървесни фибри.

„Техника на избърсване" в тоалетната – посока отпред назад.

57

Обезкосмяване в интимната област – избягвайте бръснене или депилация, ако имате склонност към врастване на косми.

Вани, плувни басейни, спа – избягвайте престой във влажна топлина (на ръба на плувния басейн), продължителен престой във ваната или басейна, както и плувни басейни, ако сте чувствителна към хлор. Важно: сменете банския си костюм след плуване и се подсушете добре.

Хавлиени кърпи – измивайте интимната си област с ръце, подсушавайте старателно, изпирайте хавлиените кърпи на поне 60 градуса.

Сексуален контакт – за партньора от мъжки пол: интимна хигиена преди секс, особено около препуциума.

Вагинален душ – измивайте само външната генитална зона.

57

Почистване на Вашата интимна област - използвайте специален измиващ интимен лосион, например Вагизан интимен лосион на немската компания Dr. Wolff. Той почиства деликатно, но ефективно външната интимна област. Съдържа млечна киселина, която осигурява щадящо за кожата pH около 5 и по този начин съдейства за запазване на хидро-липидния слой, а екстрактът от лайка омекотява кожата. Лосионът е подходящ за ежедневна употреба от жени от всички възрасти, дори по време на „специалните" дни, бременност или при лечение на вагинални инфекции. Опаковката е снабдена с дозираща капачка за лесно и икономично използване.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA