Ако обичаш себе си, ти също трябва да го правиш редовно!

Известни личности и посланици на Мисията на Аvon срещу рака на гърдата записаха видео послание за важността на годишния профилактичен преглед.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 28 октомври 2020

Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот. А годишният профилактичен преглед при специалист трябва да бъде позната за всички дами рутина – това са основните послания, които известни личности, инфлуенсъри и служители на Avon записаха в специално видео в Световния месец срещу рака на гърдата. 

Профилактиката на рака на гърдата е тема, която не губи своята актуалност – статистиката за заболеваемостта в България безмилостно напомня за това, като всяка година в регистъра се добавят средно 3800 нови случая. Темата изисква постоянство, но също така и поощряване за изминатия до този момент път в посока по-добра осведоменост.

Промяната в начина, по който приемаме темата, е основна линия, която се появява в посланията във видеото – това, че не бива да подхождаме със страх и притеснение, а да бъдем информирани и да правим преглед и самопреглед редовно.

Днес знаем, че проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Проблемът изисква постоянство, а през всички тези години Avon България възприема работата по него като своя мисия и поставя за своя основна и най-важна цел да осигури осведоменост относно здравето на гърдите и ранните симптоми на рак на гърдата.

Повече информация по темата и всички активности от кампанията ще откриете във Facebook страницата на каузата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA