Как да запазим аромата на парфюм за по-дълго време?

Отговорът се крие в поредица от прости правила, за които дори не сме подозирали.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 януари 2021

Случвало ви се е да останете запленени от парфюм на улицата и да се обърнете, за да видите човека, от когото идва? Така и си помислихме. Какво обаче да направите, за да може останалите да се обръщат след вас? Спокойно, имаме и тези отговори. 

Ако носите парфюм, дезодорантът трябва да е без аромат. Колкото и да я харесвате, комбинацията между двете рядко е успешна. Дори в началото да ви се струва добре, моментът на странно възприятие няма да закъснее.

57

Не пропускайте да напръскате дрехите си. Само онези, които съдържат влакна, способни да задържат аромата за дълго време, без да се получава странен финален резултат.

Моля, не го правете като по филмите. Виждали сте как някои жени в романтичните филми пръскат парфюм във въздуха, а след това минават през него? Е, изглежда забавно, но не го правете, защото само хабите аромата. 

Не се ограничавайте до познатото. Освен вече известните ви точки, напръскайте и върха на ушите си. Колкото по-мазна е кожата, толкова по-интезивен е ароматът. Обзалагаме се, че не сте го използвали върху четката си за коса.

57

Внимавайте със съхранението. Топлината, светлината и влажността ще разградят парфюма и намалят неговата интензивност. Винаги залагайте на сухо и хладно място, далеч от всякаква директна слънчева светлина.

Прилагайте веднага след душ. Както казахме, влагата върху кожата помага да "заключите" аромата. Така гарантирате, че няма да оставите петна върху дрехите си, както и че дълготрайното му действие ще бъде налице.

Не търкайте китките си една в друга. Всички го правим понякога, признайте си. Така обаче се оказва, че само принуждаваме аромата да се изпари по-бързо от предвиденото. Точно обратният ефект!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA