Абсолютните BEAUTY ТАЙНИ за вашето перфектно лято

GRAZIA събра на едно място всички продукти и правила, които да имате предвид до края на любимия сезон.

Велина Василева
Велина Василева 17 август 2021

 • Фотография: Filippo Bonfiglio • Модел: Toni @ Select Models Miami • Стайлинг: Francesca Lopresti • Грим и коса: Anastasia Eisenberg • С любезното съдействие на Marc Juan Comunicación.

Понякога лятото се случва толкова бързо и прекрасно, че нищо чудно да забравим трите правила на сезона – слънцезащита, хидратация и добро настроение. Последното постигаме с новите ароматни предложения, а първите две – с точните продукти. Събрали сме всичко това в следващите редове, които ви препоръчваме да запазите, за да се връщате към тях отново и отново за точните съвети.

СЛЪНЦЕЗАЩИТА, СЛЪНЦЕЗАЩИТА И ПАК СЛЪНЦЕЗАЩИТА! ТОВА Е МАНТРАТА НА ЛЯТОТО, КОЯТО НЕ СПИРАМЕ ДА ПОВТАРЯМЕ. ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР. ВСЕКИ ДЕН.

57

ГОРЕЩИ ДНИ

Американската академия по дерматология препоръчва да се използва слънцезащитен продукт с възможно най-висок фактор. Само така можете да се предпазите от ултравиолетовата светлина и да намалите риска от изгаряне, рак на кожата и преждевременно стареене.

Препоръчваме ви: Lait Protecteur Energisant AntiAge Global от серията Sunissime на Lierac.

Защо да го изберете? Продуктът съдържа защитен меланин, който спира разрушителното действие на видимата слънчева светлина. Енергизиращият протаурин пък улавя свободните радикали, причинени от UV лъчите, и ги превръща в таурин и пептит, активиращ почерняването.

(БЕЗ)ПРОБЛЕМНА ЗАЩИТА

Различни проучвания показват, че хората с проблемна и мазна кожа избягват да използват слънцезащита, защото се притесняват, че тя ще обостри проблема. Но това не само е неоснователно, а дори и опасно! Проблемната кожа вече е с компрометирана кожна бариера, а лечението на акне с различни продукти или лекарства може да повиши фоточувствителността и да пигментира белезите от пъпките.

Препоръчваме ви: Oil Control SPF50+ на Eucerin.

Защо да го изберете? Защото е с изключително лека гел формула, създадена за всекидневна употреба върху мазна и акнеична кожа. Продуктът съдържа себум регулираща технология с L-карнитин и абсорбиращи микрочастици, които предпазват кожата от лъщене до 8 часа!

57

НЕЖНА ГРИЖА

Ако имате чувствителна кожа, избирайте слънцезащита с минерални филтри и за предпочитане без аромат. Причината е, че минералните филтри остават на повърхността на кожата, а не навлизат в нея, както химическите, и затова не предизвикват раздразнения и не я алергизират.

Препоръчваме ви: крем за лице със 100% минерални филтри на NIVEA SUN.

Защо да го изберете? Освен че е първият слънцезащитен продукт на Nivea със 100% минерални филтри, той съдържа още антиоксиданти и био алое вера и има максималния защитен фактор – SPF50+. Това го прави изключително подходящ и за най-чувствителната кожа на лицето.

57

ЗДРАВОСЛОВЕН И КРАСИВ ТЕН

За да се сдобиете с целуната от слънцето кожа, без да рискувате здравето си, трябва да спазвате няколко правила. На първо място използвайте слънцезащита с фактор SPF30, но не и по-малко. Наблягайте на храни, които съдържат бетакаротен, като моркови, сладки картофи или кейл. Не стойте на слънце за повече от 2–3 часа, защото това е времето, за което кожата ви произвежда меланин. След това е безсмислено и само може да изгорите. И не на последно място – използвайте слънцезащита, която естествено стимулира почерняването със специалните си съставки.

Препоръчваме ви: Sun Beauty Satin Sheen Dry Oil SPF30 на Lancaster.

Защо да го изберете? Специалната формула на това сухо олио осигурява сигурна защита от слънцето, а тенът е по-красив, наситен и равномерен благодарение на специалния тен-активиращ комплекс. Продуктът е подходящ за кожа, която бързо придобива тен, или при среден интензитет на слънчевото лъчение.

ЛЕТНИ АКТИВНОСТИ

Каква слънцезащита използвате, когато играете плажен волейбол или тенис? Или пък плувате в морето? Освен да е водоустойчива, препоръчваме ви и формулата на избрания от вас продукт да е с химически филтри, тъй като те не се отмиват толкова лесно от водата и потта. Не забравяйте да нанасяте отново на всеки два часа, както и при излизане от водата или след забърсване с кърпа.

Препоръчваме ви: Photoderm MAX Brume solaire SPF 50+ на Bioderma.

Защо да го изберете? Идеален за спорт на открито, защото е под формата на спрей, няма нужда от разнасяне и има страхотен освежаващ ефект. Високата защита и антиоксидантните съставки също не са за пренебрегване. Не е за пренебрегване и фактът, че е с Coral Safe формула, което означава, че при попадане във водата не засяга по никакъв начин морските екосистеми, включително коралите.

57

НОВА СМЯНА

Препоръчваме ви с настъпването на всеки нов сезон да си купувате нов слънцезащитен продукт. Въпреки че производителите маркират срока, в който един продукт може да се използва след отваряне, имайте предвид, че вече отворени, флаконите може да се превърнат в среда за развитие на бактерии. Затова, преди да решите да използвате отворената през миналия сезон слънцезащита, първо се уверете, че ароматът и консистенцията му не изглеждат странно. А за по-сигурно може да нанесете върху малък участък от кожата, за да сте сигурни, че няма да получите раздразнения.

Препоръчваме ви: Слънцезащитен лосион за лице с SPF 50+ на Skincode.

Защо да го изберете? Продуктът осигурява широкоспектърна UVA/UVB защита, а в състава му има витамини С и Е. Съставката CM-Glucan пък предпазва от оксидативен стрес и кожно раздразнение и стимулира естествената защита на кожата. Лосионът има лека и немазна текстура.

ХИДРАТАЦИЯТА Е НАЙ-ВАЖНАТА СТЪПКА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО, КОГАТО ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ, МОРСКАТА ВОДА И СЛЪНЦЕТО БУКВАЛНО Я ПРЕСУШАВАТ. ЕТО КАК ДА УТОЛИТЕ ЖАЖДАТА НА КОЖАТА СИ.

57

В ЛЕК РЕЖИМ

През лятото не носите палто, нали? Прибирате дебелите дрехи и на тяхно място изваждате по-леки. Същото трябва да направите и с продуктите, които използвате. Приберете мазните и тежки кремове за зимата и заложете на леките гелообразни формули, които кожата може буквално да изпие.

Препоръчваме ви: Ultra Facial Oil-Free Gel Cream на Kiehl's

Защо да го изберете? Защото тушира омазняването на кожата, хидратира за 24 часа и дори има охлаждащ ефект. Освен това доказано намалява появата на разширени пори с 12% само за 14 дни. Подходящ е за мазна и нормална кожа.

ДЪЛБОКО В КОЖАТА

Активното излагане на слънце през лятото разбива колагеновите и еластиновите фибри в кожата, причинявайки преждевременно стареене. Което означава, че хидратацията трябва да бъде първа стъпка в списъка ви за грижа за кожата. Не сте сигурни дали кожата ви е дехидратирана или просто суха? На сухата кожа й липсва омазняване, докато на дехидратираната й липсва вода, затова тя се усеща стегната и опъната.

Препоръчваме ви: Moisture Surge 100-Hour Auto-Replenishing Hydrator на Clinique.

Защо да го изберете? Новата версия на култовия овлажняващ крем oсигурява хидратация, която надхвърля 10 слоя дълбочина в кожата и трае цели 100 часа, дори и след измиване на лицето. Активната съставка, която спомага за тези впечатляващи резултати, е ексклузивният био фермент от алое вера в комбинация с хиалуронова киселина.

57

ЗАМЪРСЯВАНЕ И СТРЕС

Говорим за тях само през зимата, но истината е, че те не изчезват като с магическа пръчка през лятото. Действайки в комбинация или по отделно, замърсяването и стресът могат да запушат порите, да направят тена вял и безжизнен, да задълбочат бръчките. Наблегнете на антиоксиданти в храната, а и в козметиката – като витамин С и пробиотици. И намалете оборотите, лято е!

Препоръчваме ви: серум Mineral 89 Probiotic Fractions на Vichy.

Защо да го изберете? Новото попълнение в гамата Mineral 89 се бори с последствията, които стресът оставя върху кожата ни под формата на бръчки, зачервявания и дори сърбеж. В състава му влизат пробиотични фракции, отгледани с вулканична вода Vichy и подобрени с антиоксидантни витамини.

57

ОФИС КЛОПКА

Знаете ли, че дори и в офиса трябва да нанасяте слънцезащитен продукт? И причината е, че за разлика от UVB лъчите, причиняващите рак UVA лъчи могат да преминават и през стъкло. Избирайте леки хидратиращи формули, тъй като заради климатиците въздухът в офисите е доста сух.

Препоръчваме ви: [SPF30] AMPOULE PROTECT на SVR.

Защо да го изберете? Концентратът коригира естествените процеси на стареене и предпазва от замърсителите и UV лъчите. Мощната му комбинация от антиоксиданти и SPF30 коригира бръчките, кафявите петна и повехналия тен, като в същото време образува защитен щит на повърхността на кожата.

НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙТЕ!

UV лъчите са особено жестоки към деликатните зони на лицето – околоочния контур и... кожата около устните. Да, тя е също толкова деликатна, но често я забравяме. Съветваме ви, когато нанасяте крем около очите, да сложете малко от него и около устните

Препоръчваме ви: The Chok Chok Green Tea Watery Eye Cream на Tony Moly.

Защо да го изберете? Защото съдържа 40% екстракт от естествено ферментирал зелен чай, а леката му гел формула прониква дълбоко в кожата и има антиоксидантно действие.

57

ОСВЕЖАВАЩ ДУШ

Горещата баня или душ са забранени през лятото! Прекалено топлата вода може да наруши липидната бариера на кожата и така тя по-трудно ще задържа влага. Стремете се към хладки и кратки душове. Относно продуктите – избягвайте душгелове, които съдържат алкохол, тежки аромати или антибактериални съставки. Всички те могат да изсушат кожата, а и да й причинят още куп проблеми.

Препоръчваме ви: кремообразните душгелове на Korres.

Защо да ги изберете? Те са с богат избор от аромати, съдържат екстракт от житни протеини, който формира защитен филм върху тялото и запазва естественото ниво на влага в нея. Алоето пък повишава имунната система на кожата, стимулира синтеза на колаген и еластин и намалява видимите следи от стареенето.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA