Златно мляко, променящо живота

Питието, идващо от Изтока, обещава здраве и дълголетие.

Златното мляко е напитка, за която мнозина казват, че променя живота. Тя е от тези течности, които можете да консумирате и са способни да повлият изключително положително на здравословното ви състояние. Разбира се, ако я приготвите правилно. 

дфгхй

Не си говорим за истинско злато, нито пък за някаква изключително скъпа напитка. Напротив – всички нужни съставки за приготвянето на чудодейната отвара са във вашия дом. А дори това да не е така, ще са ви нужни много малко финанси, за да си ги набавите.

Златното мляко води началото си от аюрведа – науката от изтока за здраве и дълголетие.

cfvgbhnjm

С корени в Индия и насоченост към изцяло природните начини на лечение, тя многократно се е доказала като източник на незаменима информация относно свойствата на различни съставки и как в комбинация те могат да ви лекуват.

В този смисъл златното мляко също произлиза именно от там и е една от традиционните индийски напитки. Това е така, тъй като най-важната му съставка е куркумата, известна най-вече в Индия и Малайзия. Хората там го наричат "свещеният корен" и много лекари са на мнение, че ползите му са равни на ползите от голям брой фармацевтични лекарства.

cvbnm

В идеалния случай златното мляко е приготвено с гъста паста от куркума и черен пипер в комбинация с мляко.  Можете да добавите животинско или растително, според вашите предпочитания и режим на хранене.

Куркумата има десетки полезни свойства. В тази напитка те отново се проявяват изключително силно, тъй като куркуминът в куркумата (още позната като турмерик) в комбинацията с черен пипер се усвоява в пъти по-бързо. Млякото дава текстура на напитка, а и да не забравяме всичките му полезни съставки. Така ползите от златното мляко попадат лесно в организма ни, а той ги усвоява бързо.

xcvbnm

Тази комбинация от вълшебни съставки ви дава:

По-силен имунитет – куркуминът в куркумата ще се погрижи да сте по-устойчиви на различни видове възпаления.

Възможност да пречистите черния си дроб – органът, който отговаря за детоксикацията на организма.

Възможност да регулирате по-добре кръвното си налягане.

По-добри мозъчни функции и възможности за концентрация, борба със стреса.

По-красива кожа - В Индия и Малайзия пастата от корена се нанася върху кожата за лечение на кожни проблеми, рани и ухапвания. Има свойството на регенерира кожата, прави я здрава и плътна.

По-здрав организъм - помага да се отървете от различни болежки в ставите и дори ще подейства благотворно, ако имате хронични заболявания.

Регулира настроението и активира хормона на щастието.

Помага при стомашно разстройство, лошо храносмилане и киселини в стомаха.

dfghjk

Заедно с това, комбинацията от куркума и черен пипер в златното мляко ще ускорят метаболизма. Така тялото ни ще абсорбира повече от така полезните активни съставки, но и ще ни даде възможност да изгаряме по-бързо мазнини. Една напитка, а толкова много възможности, нали?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA