Морската вода лекува не само душата ни

Освен че е наслада за очите, морето помага и на целия ни организъм.

Лекарите казват, че е полезно да сме около морския бряг поне десет дни в годината. Не напразно през останалото време често чуваме, че трябва да си правим бани с морска сол у дома. Тя е истинска панацея за кожата. Помага при различни алергични реакции и кожни болести, за които трябват не малко лекарства, за да се постигне същия ефект.

Морската вода лекува не само душата ни

Благоприятен ефект върху дейността на организма оказват съдържащите се във водата минералните соли, олигоелементи, кислород и др.

Съдържанието на магнезий удължава жизнеността на клетките. Полезен е за забавяне на процесите на стареене, предпазва и от развитие на себорея, дерматит и пърхот.

Натрият нормализира киселинно-алкалния и воден баланс, а желязото има важна роля при производството на меланин и доставката на кислород.

dfghj

Подобрява защитните функции

Когато сме в солената морска вода, чиято температура е по-ниска от тази на въздуха, кръвоносните съдове се свиват. А след няколко минути отново се отпускат. Това действие повишава защитните функции на кожата и й помага да се адаптира по-добре към околната среда.

fghjk

Има лифтинг ефект

Получава пак благодарение на притока на кръв, който се засилва под влиянието на налягането на водата. В резултат на това се повишава еластичността на епидермиса и отпусната кожа става по-стегната.

fghjk

Подхранва кожата

Водата е невероятен източник на важни за организма минерали – натрий, калий, магнезий, бром, които интензивно подхранват кожаа и й помагат да се справи с отоците.

fghj

Детоксикира

Когато плувате, полезните минерали проникват в кожата, дезинфектират я, успокояват я, справят се с раздразненията. Нормализирането на киселинно-алкалния баланс в комбинация с ускоряването на движението на кръвния поток и лимфата помага на тялото да се изчисти от токсините и шлаките.

fghjk

Дихателните пътища

Рано сутрин, ако застанете срещу водата, йодни изпарения помагат за дишането и пречистването на носната кухина. А тишината, нарушаван само от шума на вълните е несравнима...

fghjk

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA