Морската вода лекува не само душата ни

Освен че е наслада за очите, морето помага и на целия ни организъм.

Лекарите казват, че е полезно да сме около морския бряг поне десет дни в годината. Не напразно през останалото време често чуваме, че трябва да си правим бани с морска сол у дома. Тя е истинска панацея за кожата. Помага при различни алергични реакции и кожни болести, за които трябват не малко лекарства, за да се постигне същия ефект.

fghj

Благоприятен ефект върху дейността на организма оказват съдържащите се във водата минералните соли, олигоелементи, кислород и др.

Съдържанието на магнезий удължава жизнеността на клетките. Полезен е за забавяне на процесите на стареене, предпазва и от развитие на себорея, дерматит и пърхот.

Натрият нормализира киселинно-алкалния и воден баланс, а желязото има важна роля при производството на меланин и доставката на кислород.

dfghj

Подобрява защитните функции

Когато сме в солената морска вода, чиято температура е по-ниска от тази на въздуха, кръвоносните съдове се свиват. А след няколко минути отново се отпускат. Това действие повишава защитните функции на кожата и й помага да се адаптира по-добре към околната среда.

fghjk

Има лифтинг ефект

Получава пак благодарение на притока на кръв, който се засилва под влиянието на налягането на водата. В резултат на това се повишава еластичността на епидермиса и отпусната кожа става по-стегната.

fghjk

Подхранва кожата

Водата е невероятен източник на важни за организма минерали – натрий, калий, магнезий, бром, които интензивно подхранват кожаа и й помагат да се справи с отоците.

fghj

Детоксикира

Когато плувате, полезните минерали проникват в кожата, дезинфектират я, успокояват я, справят се с раздразненията. Нормализирането на киселинно-алкалния баланс в комбинация с ускоряването на движението на кръвния поток и лимфата помага на тялото да се изчисти от токсините и шлаките.

fghjk

Дихателните пътища

Рано сутрин, ако застанете срещу водата, йодни изпарения помагат за дишането и пречистването на носната кухина. А тишината, нарушаван само от шума на вълните е несравнима...

fghjk

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA