Новият код на Armani

На впечатляващо събитие в Загреб марката представи аромата на автентичната мъжественост - Armani Code Parfume. И GRAZIA беше там!

Велина Василева
Велина Василева 29 октомври 2022

Фотография: PR

"Този аромат заслужава да е в музей! Той е произведение на изкуството!" - това е първото нещо, което си помислих, когато в началото на лятото присъствах на тайното онлайн събитие по представянето на новия Armani Code Parfume. От марката ми изпратиха малка мостра и аз трябваше да си мълча доста дълго време. И това ме измъчваше, защото Armani Code Parfume е аромат, който трябва да бъде споделен със света. Усмихнах се на себе си, когато през август получих на мейла си поканата за международното представяне на аромата в Загреб. Знаете ли защо? Защото официалното събитие беше планирано да се случи в Музея за съвременно изкуство. Немислимо беше да откажа, а още по-непонятно за мен бе как ще издържа до датата на събитието в началото на септември.

Armani

Armani

Но датата и часът дойдоха. Когато пристигнахме пред Музея за съвременно изкуство в Загреб, вече се беше стъмнило и на фасадата на сградата ярко грееше надписът Armani Code. Почуствах се специална, че съм на това място по покана на една от най-големите, най-известните и най-луксозните марки в света на модата и красотата.

А от Armani се бяха погрижили всичко да е грандиозно, защото новият парфюм определено го заслужава. Имаше толкова много гости – над 250 души от 9 държави, основно инфлуенсъри и журналисти. Модернистичната и в същото време семпла атмосфера на музея напълно подхождаше на Armani Code Parfume! Интериор от бели стени, стъкло и бетон – не се сещам за по-добра среда, в която парфюмът да изпъкне със своите визуални и ароматни качества. Шампанското Moet и DJ музиката на живо също импонираха съвършено на мъжествения му и модерен характер.

Armani

Както казах, аз вече познавах аромата, но не пропуснах да го вдишам отново – от Armani се бяха погрижили за това, разполагайки на място изискани кътове, на които гостите не само тестваха парфюма, но и научиха повече за съставките и за устойчивата му философия. Armani Code Parfume е модерна интерпретация на оригиналния аромат, лансиран през 2004 г. Връхните нотки са бергамот и листа от бергамот, добити в Калабрия, Италия, чрез молекулярна дестилация. Следва сърце от градински чай, добит в Прованс, Южна Франция, смесен с нотки ирис от Мароко и синтетичен алдехид ирис. Базата е това, което остава от оригиналния аромат – неговият дървесен характер с нотки тонка абсолют, добит в Бразилия и кедрово дърво от Вирджиния, САЩ.

Armani

Armani

Но Armani Code Parfume не е просто парфюм, той е устойчив аромат, създаден с мисъл за планетата – както изисква новата екологична философия на марката. Неслучайно ви споменах местата, от които идват съставките. Нотките са с естествен произход, добити са по устойчив начин и осигуряват достойни и безопасни условия на труд и справедлива цена за земеделските производители.

Armani

Флаконът е не само много красив със своята кръгла и в същото време квадратна форма и сребърни акценти. Той е изработен във френска фабрика, с неутрален въглероден отпечатък и най-важното – възможност за рефил. А това означава 38% по-малко стъкло и 67% по-малко метал. За флакона и рефилите са използвани 15% рециклирани материали – стъкло, пластмаса и метал. Отделно Armani Beauty продължава да работи в посока за намаляването на въглеродния си отпечатък. Компанията подкрепя шест програми за опазване на горите, разположени в четири държави, има и своя собствена инициатива Acqua for Life, чиято цел е да осигури достъп до питейна вода в райони по света, където водата не достига. Аплодисменти!

Но нека аплодисментите не спират, защото е време да ви представя и лицето на Armani Code Parfume – британският актьор Реге-Жан Пейдж. Познаваме го като херцог Хейстингс от сериала на Netflix "Бриджъртън". За него режисьорите Антъни и Джо Русо казват, че има повече харизма в малкия си пръст, отколкото повечето хора имат в цялото си тяло. И не мисля, че има жена по света, която не би се съгласила с това! Виждаме Реге-Жан в печатната реклама на Armani Code Parfume, дело на известния фотограф Деймън Бейкър. По завладяващ начин той успява да предаде суровата емоция на Armani Code Parfume и да я преплете със завладяващата харизма на британския актьор.

Armani

А видеото, което по-скоро бих нарекла късометражен филм, е истински шедьовър, дело на режисьора Ману Косу. Виждаме свят, в който времето спира и започва да се движи назад. Само Реге-Жан върви напред към австралийския модел Бамби Нортууд-Блайт. Когато двамата се срещат, всичко се връща по местата си. Саундтрак на видеото е песента A$AP Forever на рапъра A$AP Rocky – модерен рап прочит на една от най-култовите песни от началото на века - Porcelain на Moby. Кодът определено е пренаписан!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA