Следвайте нашите съвети за перфектен педикюр

Няколко стъпки ви делят от професионално направените нокти.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 юни 2023

Лято, море и къси поли... задължително идват с отворени обувки, а с това и необходимостта от перфектно направен педикюр. 

Днес сме тук, за да ви споделим как да се сдобиете с такъв в домашни условия и смело да се конкурирате с направените от професионалистите нокти в салон. Просто следвайте нашите съвети:

- Премахнете стария лак и изрежете ноктите в желаната от вас форма. 

- Напълнете ваничка с топла вода, добавете малко соли за баня и накиснете краката си за около 15-20 минути.

- С помощта на малка четка, нежно ексфолирайте първо единия крак, а след това и другия. Така ще премахнете мъртвите клетки и ще изгладите стъпалата.

- Нанесете скраб за крака и масажирайте, като обърнете специално внимание на петите и загрубелите втвърдени области. Това допълнително ще ексфолира и ще омекоти стъпалата.

педикюр

- Използвайте пемза, която ще се справи с лекота със сухата и загрубяла кожа. Потопете краката отново във вода след тази процедура.

- Следва подготовката на ноктите. Използвайте дървена пръчица, с която да избутате кожичките около ноктите. Тъй като предварително сте накиснали краката, тази процедура няма да е болезнена.

- Лакирайте ноктите със заздравител и желания от вас нюанс лак. Оставете първия слой да изсъхне и повторете. Накрая нанесете топ лак, който ще запази лака по-дълго и ще добави блясък към цвета.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA