Beauty ритуалите, които да заимстваме от половинката

Или как да се сдобием с перфектни кожа и коса без много нерви.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 октомври 2023

Случва ли ви се често да погледнете мъжа до себе си и да се възхитите на неговата гладка кожа и красива коса? Е, имаме обяснение за това!

Експертите са категорични, че някои от мъжките ритуали за красота, биха били от голяма полза и на дамите. От мъжкото подстригване до бръсненето!

Признаваме, че от някои от съветите сме изненадани, но пък козметичните гурута са категорични в своето становище. Ето какво съветват те:

DERMAPLANING (или иначе казано, бръстенете си лицето си)

Да, точно така, четете правилно! "Освен очевидния факт, че ще премахнете грозния мъх по лицето си, бръсненето също така е ефективна форма на ексфолиация”, казва експертът по мъжко подстригване на звездите Диана Шмидке. Има и допълнително предимство. "Постигането на гладка повърхност на кожата я прави идеална за по-равномерното нанасяне на грим", добавя тя и съветва да си купим специална дамска самобръзначка, която е пригодена за по-деликатната ви кожа. Шмидке съветва да се бръснете веднага след душ, докато вашата кожа е още влажна и острието ще се плъзга по-лесно.

beauty ритуали

РЕДОВНО ПОДСТРИГВАНЕ

Забелязали ли сте колко често вашият човек се подстригва? "Мъжете обикновено ходят на фризьор на всеки четири седмици, за да подкъсят косата си”, казва Рикардо Алварадо, експерт стилист в Joseph Michael's Salon and Spa в Чикаго. Ако сте с къса прическа тип каре или пикси, то е задължително да посещавате фризьорския салон всеки месец. "Ако имате по-дълга коса, може да си позволите да я подстрижете на около четири до шест седмици, за да се махнат раздвоените крайща”, съветва Алварадо. "Поддържането на краищата не само запазва формата на прическата, но и предотвратява по-нататъшното увреждане на косата," добавя той.

ТРИМЕР ЗА ИНТИМНИТЕ ОБЛАСТИ

Повечето мъже използват електрическа машинка за подстригване или тример за премахването на космите от деликатните места по тялото. "Макар че те не постигат ефекта на бръсненето, електрическата машинка намалява риска от инфекции и дразнене”, казва Шмидке. Имайте предвид, че ако космите са по-дълги, първо изпозлвайте ножици, за да ги подкъсите.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОСА

Признаваме, че доста дами пренебрегват тази част от лицето си. Ето защо, няма да е лошо да вземем пример от момчетата, които редовно почистват косъмчетата от носа. Вземете електрически тример, с който по-лесно ще постигнете перфектен резултат. "Най-новите модели са по-нежни и това прави процеса по-малко болезнен, отколкото да скубете косъмчетата с пинсети ", казва Шмидке. Освен това, подрязването им с тример е добре за здравето. "Космите в носа филтрират мръсотията, така че е по-добре да ги отрежете, а не да ги откубвате", добавя Джошуя Зейчнър, асистент-професор по дерматология в болницата в Синай в Ню Йорк.

beauty ритуали

ЗАЛАГАЙТЕ НА КОМБИНИРАНИ ПРОДУКТИ

Залагайте на комбинацията от шампоан и балсам, които много козметични марки предлагат. Този вариант не само ще ви спести време, но и е по-добър за вашата коса, особено ако тя е по-фина или мазна. "Формулите две в едно са по-леки, отколкото самостоятелните варианти и няма да утежнят финия косъм", обяснява Шмидке.

ПРЕВЪРНЕТЕ БРЪСНЕНЕТО В РИТУАЛ

Прекарайте малко повече време и инвестирайте в няколко нови продукти, когато става въпрос за вашата епилация. "За мъжете, бръсненето е ритуал", казва Шмидке. "Повечето жени набързо бръснат краката си или мишниците си, докато са под душа". Тя съветва да започнете с крем, пяна или масло за бръснене, които омекотяват кожата и гарантират, че бръснача ще се плъзга по-гладко. След това не забравяйте да хидратирате. Сменете стандартния лосион с такъв за след бръснене, който осигурява повече хидратация и намалява вероятността от неприятни врастнали косъмчета.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA