Как да се справим с пролетната депресия?

Експертите дават няколко насоки, които да следваме, за да бъдем в добра психическа форма.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 април 2024

Фотография: Pexels.com

Макар времето навън да предразполага за повече положителни емоции, често се случва настроението ни да е в точно обратната посока. Причината е пролетната депресия, която няма как да не повлияе на ежедневието ви.

Ставате по-унили, по-нервни, лесно се изморявате и все не ви достига сън. Това от своя страна води до намалена работоспособност и хранителни нарушения.

За да се справите с това, експертите дават няколко насоки:

Отидете в парка

Ако имате близка приятелка, веднага й се обадете и я поканете на кафе. Ако решите да излезете в парка, още по-добре. Специалистите съветват в слънчевите дни, които идват, да прекарвате повече време сред природата. За да се отървете от лошите мисли, ще ви помогне и пикник с приятели извън града.

Започнете спорт

Един от начините, които гарантирано ще ви отърват от лошото настроение, е да започнете някакъв спорт. Дали ще сте във фитнеса или ще тичате в парка, все ще е от полза. Естествено, най-добре ще ви се отрази да сте на чист въздух.

депресия

Шопинг

Момичета, ликувайте! Специалистите казаха: отивайте на пазар! Като се разходите из мола и разгледате новите колекции, със сигурност ще повишите настроението си. А като се сдобиете и с някоя нова блуза, определено ще се усмихнете.

Зарадвайте близките

Зарадвайте близките си. Като направите нещо добро за тях, ще се почувствате много по-добре. Можете да им се обадите по телефона и да им кажете, че ги обичате или пък им пригответе някое вкусно ястие.

И не на последно място, не спирайте да се усмихвате! Усмивката винаги кара хората да се почувстват по-добре.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA