Традициите в "Булгар Биотик"

Люба Вангелова
Люба Вангелова 17 април 2024

Според народните представи Благовец се свързва с окончателното пролетно пробуждане на природата. Специален ден, в който се чества женската енергия, даването на живот и новото начало. Точно на него българският бранд за пробиотици от ново поколение "Булгар Биотик" избра да обедини традициите и модерния делник. Както древните обичаи са закодирани във всеки от нас, така и в ДНК-то на "Булгар Биотик" са вложени природата, традициите и съвременните научни разработки.

РИТУАЛ И ЖЕНСКА ЕНЕРГИЯ

Празнуването на живота е мотивът, с който "Булгар Биотик" събра 10 дами на специално събитие на Благовец, за да възродят древната традиция за създаване и благословия чрез замесване на хляб и наричане. Защото хлябът е символ на домашното огнище, здравето и изобилието. Всички поканени са част от семейството на "Булгар Биотик" – Ирина Тенчева, Славена Вътова, Антоанет Пепе, Лора Найденова, Мона Гочев, Рая Методиева, Симеона Герджикова, Ивана Александрова, Наси Ангелова и Мариета Захариева, основателката на "Булгар Биотик". Домакин на срещата, която се състоя в irituali, бe Ирина Тенчева. Тя посрещна с топлина и усмивка всеки гост, след което преведе всички през специален ритуал, който позволява вглеждане в себе си и наричане за деня и за предстоящото месене.

Bulgar Biotic

ЧУДЕСАТА НА ПРИРОДАТА

Мариета Захариева придружи ритуала за Благовещение с разказ за чудесата на българската природа, част от които е и лактобацилус булгарикус – българските млечно-кисели бактерии, вложени в продуктите на "Булгар Биотик". В тях учени и технолози са вложили различни природни съставки с цялата сила на тяхната полезност – жълт кантарион, известен с успокояващото си действие, и роза Дамасцена с мощен антиоксидантен ефект. Пробиотиците на "Булгар Биотик" съдържат 50 милиарда живи бактерии + пребиотици, които помагат не само на храносмилателната система, но и повишават имунитета, грижат се за общото здравословно състояние, действат като превенция срещу редица състояния, дори могат да подобрят настроението и да помогнат при стрес и напрежение. Различните щамове на пробиотиците благоприятстват различни зони от тялото, което дава избор на продуктите: Gastrobalance, Femin, Antistress, дъвчащи таблетки за устна хигиена. Мисията на "Булгар Биотик" е популяризирането на теорията, че нашите черва са "вторият ни мозък", а чревната ни микрофлора е в пряка връзка с психическото ни състояние. Затова грижата за нея трябва да е целогодишна и пробиотиците са част от ежедневието ни, т.е. не се приемат само докато приемаме антибиотици. Природата и традициите са най-ценното ни богатство, а българският бранд "Булгар Биотик" намери в тях вдъхновение, което успява да предаде не само чрез формулите на продуктите си, в които са вложени български растителни съставки, но и с желанието си да съхрани българските ритуали в ежедневието.

Bulgar Biotic femin

ЛЮБОВ И ГРИЖА ЗА ЖЕНИ

Женският организъм има свои специфични особености и това налага прием на хранителни добавки, които са специално разработени спрямо него. Част от ежедневната грижа е пробиотикът. Иновативната хранителна добавка Bactology Femin на "Булгар Биотик" е пробиотична формула с 50 милиарда активни бактерии, съобразена с всички специфики на женския организъм. Пет пробиотични щама във формулата ù доказано повлияват благоприятно върху стомашно-чревната и вагиналната микрофлора. Bactology Femin може да бъде част от профилактиката и лечението на упорити и повтарящи се инфекции като цистит, кандидоза и бактериална вагиноза. Добавянето му към ежедневното хранене води до ускоряване на метаболизма и изгаряне на мазнини. Благодарение на включения към пробиотичния микс екстракт от българска роза Дамасцена, която е мощен антиоксидант, подпомага и естествената детоксикация на организма. Още едно действие на Bactology Femin е регулирането на хормоналните нива в организма. Формулата му е обогатена с телешка коластра, която е силен имуностимулатор и по този начин повишава защитните сили на организма. Bactology Femin е подходящ за жени на всякаква възраст – от пубертета до менопаузата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA