Грешките, които допускаме при оформяне на веждите

Действайте бавно с пинсетата и следвайте естествените извивки.

Ася Иванова
Ася Иванова 26 април 2024

Фотография: Pexels.com

Няма какво да се лъжем! Ако искате перфектна визия, то не само дрехите и перфектните коса и грим имат значение. Но и добре оформените вежди.

Именно те може да се окажат малкото препъни-камъче на едно добре изглеждащо лице, защото са финалният щрих за един страхотен въшен вид. Но има няколко често срещани грешки при оформянето на веждите, за които е добре да сте наясно, за да се справите с мисия съвършени вежди.

Прекалено голямо разстояние между двете вежди

Случва се в опит да оформите добре "дупката" между двете вежди, над носа, да се престараете и да се окаже, че в резултат сте се сдобили с твърде голямо разстояние между двете вежди.
Решението: Използвайте тънка четка за грим или пък молив, за да установите къде трябва да бъде вътрешния край на веждите – сложете я изправена вертикално до вътрешния ъгъл на окото, това е границата и на вътрешния край на веждите.

Цветът на косата съвпада с цвета на веждите

Типична грешка за жените, които си боядисват косата. Много често купувате молив за вежди в същия цвят като боята си. Но цветът на косата и този на веждите не трябва да е напълно еднакъв, за да изглеждате добре.
Решението: за тъмнокосите дами най-доброто решение е да изберат нюанс за веждите малко по-светъл от този на косата. Обратното е особено подходящо за блондинки – за веждите изберете по-тъмен нюанс.

Пренебрегвате естествената извивка на веждите

Много често извивката на веждите не е толкова забележима, но това не означава, че я няма. Обърнете внимание на горния ръб на веждите, там ще забележите лека дъга. Ако ги скубете обаче в права линия или като овал, това може да скрие извивката и да ви направи да изглеждате като вечно ядосани.
Решението: когато скубете веждите, правете го според най-високата част на горния им ръб. Така извивката ще се открои.

оформяне на веждите

Разрошени вежди

Някои от нас, разбира се, не са родени с гъсти вежди като на Кара Делевин, например, но рехавите косъмчета, които разкриват кожата отдолу, са причина за прекалено омекотяване на визията или пък често стоят разрошени и безформени.
Решението: запълнете ги. Това е единственият начин да се справите с този проблем. Купете си молив за вежди или пък комплект сенки за вежди.

Прекалявате с почистването над веждите

Лесно може да объркате линията и да нарушите естествената форма на веждите си, ако изскубвате косъмчетата над горния им ръб. Може да изгубите и извивката, за която говорихме по-горе.
Решението: ако със сигурност се налага и мястото над веждите да бъде почистено, по-добре заложете на професионалист.

Нанасяте твърде плътно грима за вежди

Ако прекалите с молива или сенките, по-скоро ще постигнете ефект нарисувани дебели линии над очите, отколкото красиви гъсти вежди.
Решението: нанасяйте молива с леки, бързи движения, рисувайки къси линии, вместо да очертаете една дълга, плътна линия без прекъсване.

Двете вежди изглеждат абсолютно еднакви

Ако се опитвате да уеднаквите веждите си напълно, рискувате да завършите с пълното им опустошаване. Напълно нормално е те да имат леки разлики. Нещо повече, изглежда естествено и това го прави привлекателно.
Решението: нищо сложно – просто убедете сами себе си, че веждите ви не са близначки, а просто сестри и по природа не са 100% еднакви.

Правите ги твърде къси или ги оставяте твърде дълги

Късите вежди ще създадат илюзия за твърде големи очи и нос, дългите пък удължават очите неприятно и доминират във визията ви.
Решението: точната дължина ще премерите отново с четка или молив – поставете го под диагонал с единия край в основата отстрани на ноздрата, а от другата страна – до външния ъгъл на окото. Дължината на веждите трябва да стига до молива, който ще ви очертае линията нос-око-вежда.

Оправяте веждите си преди да сте гримирали лицето

Тенът ви се променя след като сложите всичко по ред – основа, коректор, фон дьо тен. Ако направите първо веждите, може да се окаже, че не изглеждат много добре след слагането на фон дьо тена.
Решението: запълнете веждите с грим едва след като сте нанесли останалата част от грима.

Скубете веждите преди да вземете душ

Същото като при епилирането - горещата вода отваря фоликулите и след душ ще ви е много по-лесно и безболезнено да почистите веждите. И обратното – ако сте си оскубали веждите преди душа, рискувате да си навлечете зачервяване и поява на петънца.
Решението: елементарно, не скубете веждите, ако ви предстои да влизате в банята.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA