Beauty рутината на Кендал Дженър

Моделът споделя своите тайни за свежа кожа и сияйно лице.

Ася Иванова
Ася Иванова 07 юни 2024

Фотография: Profimedia; Instagram

Кендал Дженър жъне големи успехи на модната сцена в последните години и има защо. Нейната красота е безспорна, а грижите за външността й са просто задължителни.

Моделът не крие, че има определени корекции по лицето си, но и beauty рутината й е повече от стриктна. Кендал се кълне в магическите свойства на хидратиращата маска и на забраната на техника преди сън. Това означава да стоите далеч от Instagram-a поне преди лягане, момичета!

"Моите бюти ритуали вечер включват измиване на лицето, хидратиране, релаксиращ чай и много смях...", казва Кендал. "Обикновено съм на снимки и слагам толкова грим, че поне веднъж седмично залагам на възстановяваща вечерна маска със серум на Estee Lauder. Тя страхотно хидратира кожата на лицето ми и връща блясъка му", откровена е Дженър.

Кендал Дженър

За да се наслаждава на спокоен сън нощем, тя задължително слага телефона си на безшумен режим, пие релаксиращ чай и гледа нещо забавно преди лягане за добро настроение и... за да избегне странните или лошите сънища.

Както всички модели, и на Кендал й се налага да пътува постоянно и да сменява различни часови зони. Но как успява да поддържа кожата си
хидратирана и сияйна дори в самолета? "Моето правило номер едно е никога да не нося грим в самолета. Също така овлажнявам кожата преди да се отправя към летището", споделя брюнетката.

Тя обаче рядко може да се наслади на пълноценен сън и почивка. "Имам нужда от сън, но в тази индустрия да получим осем часа може да бъде трудно, ако не и невъзможно. За да съм във форма обаче, пия много вода и избягвам солта и захарта".

Странно или не за една дама, но Кендал не признава секси нощничките. Затова пък за спане, тя залага на боксерки и топ с тънки презрамки. Тя обаче от млада се пази от бръчките, залагайки на памучни чаршафи и копринени калъфки за възглавници, които запазват кожата на лицето в перфектна форма.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA