За красиви крака през лятото

Побързайте, не останаха много студени дни!

Топлите дни, когато най-накрая можем да ходим по сандали и джапанки и да не крием краката си в тесни чорапогащи, са на прага ни. И всяка година, модерната градска жена по това време е изправена пред стандартен проблем - бледа или изтощена кожа. Ето защо, предлагаме да започнем подготовката за сезона на полите и велосипедите още сега. За щастие, имаме на разположение целия месец май.

Според нюйоркския дерматолог и доктор на медицинските науки Елизабет Хейл, трябва да започнем подготовката за летния период от пилинга. „През зимата кожата става много дехидратирана, в зоната на краката и стъпалата това най-често се дължи на лошото кръвообращение”, казва Хейл. „Важно е да се отървете от мъртва кожа с помощта на мек скраб, четка за пилинг или крем с гликолова или млечна киселина. Но бъдете много внимателни, ако сами правите пилинга. Сухата кожа може да се възпали, ако не използвате овлажняващ крем.” Хейл предлага да избираме продукти с керамиди, като лосиона CeraVe например.

За цвят можем да нанесем малко бронзиращо средство. „Най-добре е да използвате автобронзантите няколко седмици преди да изложите краката си на слънце, за изравняване на тона и за да се прикрият малките вени. Той леко ще се изтрие и ще изглежда по-естествено.” Също така експертът силно на препоръчва да посещаваме солариум. Да, това е бърз начин за получаване на бронзова кожа, но в същото време „това е най-лошото нещо, което можете да направите за тялото си, тъй като само един сеанс в солариума увеличава риска от рак на кожата с 20 процента.”

За сияйна кожа трябва да използваме овлажняващо масло - арганово или кокосово - или средства с ефект на блясък. Например маслото за тяло Tom Ford Soleil Blanc. Краката ни ще изглеждат сякаш сега се връщаме от курорт.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA