Как да прикрием тъмните кръгове под очите – експертни съвети

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 26 октомври 2019

Тъмните кръгове поне веднъж са „радвали” всяка от нас с появата си. Особено често тези неканени гости се появяват, когато не си доспиваме. Всички вече знаем, че трябва да спим по осем часа. Но ако сутринта все пак започна с тъмни кръгове и трябва спешно да се отървете от тях, следвайте инструкциите, които гримьорката Гита Бас споделя. Между другото, на грижовните ù ръце неведнъж се доверяват Джулиан Мур и Лора Дърн.

Използвайте пластири (пачове)

„Използвайте регенеративни и хидратиращи пластири 15 минути преди грима. С тяхна помощ можете да създадете ефекта, че сте спали няколко часа повече”, казва Гита Бас.

Не забравяйте за капките за очи

Както казва Гита Бас, „капките за очи са сън във флакон". Те успокояват, овлажняват очите и облекчават зачервяването. „Почитателка съм на капки за очи Lliefy Redness Reliever. Помагат ми много. Но ако искате да направите очите си още по-ярки и да премахнете зачервяването, очертайте долната част на окото със светъл молив”, добавя Гита.

Изсветлявайте зоната под очите

Ако в грима някои зони е прието да се затъмняват, то кожата под очите трябва, напротив, да се направи по-светла. За да направи това, Гита Бас използва светлоотразяващ хайлайтър или коректор с жълт или оранжев оттенък, който добре покрива тъмния цвят. Но има и някои изключения. „Ако кръговете са твърде тъмни, използвам коректор с прасковен нюанс и го нанасям под основата”, казва Бас.

Използвайте коректор с консистенция на крем

„Предпочитам лекия кремообразен коректор, който се смесва добре, нанася се без да попълва бръчките и не се стича. Ако е прекалено гъст или сух, няма да можете да го нанесете равномерно и по-скоро ще подчертаете тъмните кръгове под очите, отколкото да ги скриете.”

Нанасяйте коректора правилно

Гита Бас нанася коректора с безименния си пръст, като внимателно полага продукта в зоната под очите. След това тя още веднъж разпределя коректора с четка или с малък влажен тампон, за да изглади неравностите и да направи кожата по-гладка.

Фиксирайте с пудра

След като нанесете коректора, не забравяйте да фиксирате резултата с пудра. „Обикновено използвам изсветляващата пудра Laura Mercier със светлоотразителни частици. Тя перфектно фиксира коректора, предпазва продукта от стичане и помага за по-нататъшното изсветяване на зоната под очите”, казва Гита Бас.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA