Известни жени, които не променят прическата си

Разбира се, всичко свързано с визията на Дита фон Тийз е запазена територия на нейния неостаряващ ретро бранд – дрехите, стойката, порцелановата кожа, яркото червило... но ние сме тук, за да говорим за косата. Гарвановочерни къдрици в стил Холивуд от 40-те, сресани настрани –  лицето на съвременната бурлеска носи основно тази прическа, макар понякога да си позволява известни вариации. Малко хора знаят, че Дита всъщност е блондинка и боядисва косата си сама на всеки две седмици.
 

От началото на впечатляващата си кариера до сега бразилският супермодел Жизел Бюндхен разчита на естествена визия с минимален грим и свободна, оформена на вълни, дълга руса коса, която обикновено е симетрично разделена път. Въпреки че изглежда толкова измамно лесна, всъщност фризурата, известна още като beach waves, отнема много време, но добрата новина е, че краният резултат издържа няколко дни.
 

През първите два сезона на „Приятели“ Дженифър Анистън носи прическата, която впоследствие става позната като The Rachel. Актрисата многократно споделя в интервюта, че не е особен почитател на тази фризура, която според нея не отива на лицето й, освен това: „честно казано, не можех да постигна същия ефект сама. Не съм особено умела с четка за коса и сешоар“. След като оставя The Rachel назад в историята Дженифър почти винаги се появява на червения килим с пусната до раменете коса, оформена на леки пластове в пясъчноруси нюанси.
 

Можете ли изобщо да си представите главния редактор на Vogue с друга прическа? Ана Уинтур открива късия боб с бретон, когато е на 14 години и от тогава не е рискувала с друга форма за косата си. Всъщност феновете на американския Vogue знаят, че Уинтур е изключително консервативна по отношение на своя личен стил, което е в пълно противоречие с нейната революционна политика спрямо модната библия.
 

Наскоро популярната водеща Елън Дидженеръс сподели с почитателите си, че благодарение на рискована процедура за изсветляване с непознат фризьор, косата й започва да пада толкова бързо, че се налага екип от специалисти да се намесят, за да спасят положението. В крайна сметка Елън изглежда все така добре, а ние сме сигурни, че 1) тя винаги ще бъде руса и 2) винаги ще носи с гордост своето късо pixie.
 

Първата (и уви за сега единствена) чернокожа актриса, получила „Оскар“ за главна женска роля - Хали Бери взима решението да подстриже косата си късо, когато е на 19 години. „Почувствах се като себе си.“ – споделя тя. Намерението на Хали е да се сдобие с отличителен вид, който да я разграничи от конкуренцията и успява – две седмици по-късно тя получава първия си професионален ангажимент в киното. Едва през последните години актрисата пусна косата си дълга, но нейните фенове винаги ще свързват образа й с късия pixie стил, който я направи популярна.
 

Откакто открадна сърцето на Джоузеф Гордън-Люит в 500 Days of Summer и очарова всички с ролята си в Who’s That Girl, Зоуи Дешанел не се разделя със своя иконичен бретон. Въпреки че понякога актрисата си позволява по-светеъл нюанс на кестенявото, тя със сигурност си остава една брюнетка в Холивуд.
 

Един от най-мъдрите съвети, които можем да получим в живота гласи: „Ако не е счупено, не го поправяй". Дамите, намерили място в настоящия списък, изглежда следват стриктно това правило, тъй като не са променяли своята прическа от години. Има знаменитости, коит обичат да експериментират с личния си стил – все пак това е тактиката, която задържа Мадона на върха толкова години, но има и такива, които предпочитат да залагат на това, което вече им върши работа. Актрисите в тази селекция заемат по-особено място, тъй като някои от тях  не се страхуват да променят външния си вид, когато влизат в роля, но когато настъпи време за червения килим, спират избора си на една и съща визия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA