Дълга, къса, каре: как да сушим косата си в зависимост от прическата?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 24 септември 2019

Сушенето на косата на чист въздух винаги ще бъде за предпочитане, отколкото със сешоар. Но сутрин, преди да отидем на работа, тази задача е изнервяща, защото винаги бързаме. Малко хора знаят, че методът на сушене трябва да бъде свързан не само със структурата на косъма, но и с дължината на косата. И ето няколко съвета по този въпрос, които можете да използвате.

Пикси или момчешка прическа

коса
Всичко зависи от това какъв ефект искате да постигнете. Златното правило е да сресвате косата си, точно както обикновено я носите. Вместо постоянно да „разрошвате" кичурите, срешете ги надясно с ръце или гребен и едва след това пристъпете към сушене.

Ако обаче вашата задача е да увеличите максимално обема на късата прическа, тогава трябва да направите обратното. Срешете косата си в обратна посока на тази, с която я носите. След като кичурите са сухи, ги подредете както обикновено. Това ви позволява да получите по-равномерен обем.

Прическа боб и каре

коса
Как да придадете на такава прическа максималния обем? Използвайте, ако не магическо заклинание, то определено магически жест. И едно „абракадабра" от европейските фризьори: първо прехвърлете цялата коса на една страна, подсушете я и едва след това обърнете от другата.

В случай че сте с прическа боб, вълнообразната или естествено къдравата коса се подсушава най-добре с кърпа и след това се нанася оформящ продукт. Накрая разделете кичурите с ръце, за да подсилите естествената къдравина. Оставете косата да изсъхне на въздух и отново оформете с ръце.

Ако сте с къса коса и можете да минете и без стайлинг продукти, то със средната и дълга коса най-често това ще е необходимо. През лятото не забравяйте да подхранвате и овлажнявате кичурите с помощта на масло за краищата на косата.

Дълга коса

коса
Да, повечето стилисти не препоръчват миене на косата преди лягане, както и спане с мокри кичури - това разрушава сърцевината на самата коса и допринася за развитието на плесени и гъбички във вътрешността на възглавницата. Ако няма друг начин (а собствениците на дълга коса все нямат време да я изсушат добре), тогава не забравяйте за овлажняващите средства. Съберете леко мокрите кичури в балетен кок, но не пристягайте силно. Друг вариант е да ги сплетете в лека, рехава плитка. Косата за една нощ напълно ще изсъхне и ще придобие правилния обем, както и леко вълнообразна форма (испанските жени наричат ​​този стайлинг „предната вечер"). Не разресвайте кичурите, а максимално ги разделете с пръсти. Друг експресен начин е да сплетете мократа коса в две стегнати плитки, да я изсушите със сешоар и да я разпуснете след това.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA