5 прически от подиумите, които са подходящи за всеки ден

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 03 ноември 2019

Стегната небрежна плитка
Такава обемна и удобна плитка може да се направи, като просто сплетете кичури с различна дебелина. Съберете косата в конска опащка, завийте основата с един кичур. Напръскайте косата със спрей и започнете да плетете плитка, а след това я направете по-обемна, леко разхлабвайки няколко звена.

 

Прав път посредата и липса на обем
Няколко сезона подред тенденцията за гладко сресана коса държи лидерското място на подиумите, а обемът в корените загуби позициите си. Как професионалистите постигат този ефект? Върху мокра коса се нанася мус или крем за блясък и след това косата се изсушава. Дължината обикновено се оставя свободна или се събира в стегната опашка в основата на врата.

 

Плитки над слепооочията
Тази естествена прическа е подходяща за тези, които не обичат косата да пречи на лицето им. Започнете да плетете плитките от слепоочията, като постепенно въвеждате все повече и повече кичури. Накрая леко разбухнете плитките с пръсти и ги напръскайте със стилизиращ спрей, така че да небрежният им вид да се съхрани до вечерта.

 

Елфически венец
Друга версия на предишната прическа е, когато плитките над слепоочията се съберат отзад на главата и се преплетат една с друга. За да ги фиксирате, имате нужда от няколко фиби и спрей за ултрафиксация. Трик от модния подиум: за да могат фибите по-добре да задържат косата, напръскайте и тях с лак за коса.

 

Небрежни вълни
Тази прическа прилича на естествената чуплива коса. Основното нещо е да не правите букли като на кукла, а да използвате обикновена, не конусовидна маша. Докато тя се загрява, обработете косата с термична защита - 5-6 щраквания на дозатора ще бъдат достатъчни. Захванете кичура с машата, обърнете инструмента в ръката си, превъртете и плъзнете надолу. Когато навиете всички кичури, наклонете главата надолу и преминете през косата с ръце, в които сте сложили фиксираща паста или гел.

 

Партньорите на Седмицата на модата в Ню Йорк и стилисти на марката TRESemme разказват как да си направите най-популярния прически през този сезон. Добрата новина е, че те определено ще ви подхождат, ако не обичате да отделяте много време за стайлинг – всяка от тях отнема не повече от няколко минути.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA